Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σήμερα η πανηγυρική εκκίνηση στην Ακρόπολη – Πλάγος και Ρέντης τρέχουν για τη Μεσσηνία

Φέτος ο σημαντικός θεσμός επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια απουσίας και ενισχύεται δυναμικά. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου σε διεθνές επίπεδο, στον οποίο τη Μεσσηνία εκπροσωπούν οι Γιάννης Πλάγος, ο οδηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, και ο συνοδηγός Άλκης Ρέντης την προσπάθεια των οποίων στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας και φυσικά όλος ο μεσσηνιακός λαός.

Ολοκληρώθηκε ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων στη Λαμία με 48 πληρώματα να ετοιμάζονται να πάρουν εκκίνηση για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, σε λίγες ώρες. Μετά από την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου, στο ΕΚΟ Service Park της Λαμίας, 48 αυτοκίνητα μεταφέρονται στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση στην Ακρόπολη και αμέσως μετά, η COSMOTE 5G Athens Stage στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δε θα λάβουν μέρος τα ακόλουθα πληρώματα: Νο.18 Takamoto Katsuta-Keaton Williams (Toyota Yaris WRC) / No.24 Teemu Suninen-Mikko Markkula (Ford Fiesta Rally2 MkII) / No.36 Daniel Chwist-Kamil Heller (Hyundai NG i20) / No.37 Emilio Fernandez-Ruben Garcia (Skoda Fabia Rally2 evo) / No.38 Alberto Heller-Marc Marti (Citroen C3 Rally2) / No.42 Fabrizio Arengi Bentivoglio-Massimiliano Bosi (Skoda Fabia Rally2) / No.50 Σπυρίδων Γαλεράκης-Κωνσταντίνος Σούκουλης (Skoda Fabia Rally2).

Πατήστε εδώ για να δείτε την τροποποιημένη λίστα εκκίνησης και εδώ για τη σειρά εκκίνησης της COSMOTE 5G Athens Stage.

ΠΗΓΗ

Πρόγραμμα – Εκκίνηση

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις, σήμερα,  9 Σεπτεμβρίου στις 17:30, όπου την εκκίνηση θα σημάνει μεταξύ άλλων και ο γ.γ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στις βραβευμένες ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι. Η συνέχεια θα δοθεί στις ειδικές διαδρομές Θήβα και Ελάτεια.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην κεντρική Ελλάδα, όπου και το επίκεντρο του αγώνα θα είναι στη Λαμία, με τις ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι.

Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα η τελετή τερματισμού και οι απονομές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και της Στερεάς Ελλάδας για την διεξαγωγής του EKO Acropolis Rally 2021

Η προβολή και η σημασία του Ράλλυ Ακρόπολις

Το Ράλλυ Ακρόπολις έμεινε πολύ καιρό μακριά προσκήνιο των διεθνών αγώνων αυτοκινήτου, δηλαδή από τη θέση που του αρμόζει.

Όμως, φέτος επανέρχεται δυναμικά και θα προβληθεί-διαδικτυακά και τηλεοπτικά-παγκοσμίως, από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διεθνή προβολή της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ΕΟΤ παραχώρησε στον διοργανωτή τηλεοπτικά spots που προβάλλουν το φυσικό κάλλος της χώρας, προκειμένου να προβληθούν στην αρχή της τηλεοπτικής μετάδοσης της τελετής εκκίνησης (Athens City Stage), αλλά και σε εκπομπές διεθνών τηλεοπτικών σταθμών, που θα προβάλλουν το Ράλλυ Ακρόπολις. Έτσι, εικόνες από εντυπωσιακά ελληνικά τοπία θα ταξιδέψουν σε όλον τον πλανήτη, τόσο τηλεοπτικά, όσο και μέσω Διαδικτύου και  κοινωνικών δικτύων (socialmedia).