Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Την Τετάρτη 12/12/2023 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον εκπαιδευτή του Ε.Κ.Α.Β  Καλαμάτας Κομπότη Γαβριήλ.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν τμήματα της  Α΄ και  Γ΄ Γυμνασίου και  εκπαιδευτικοί. Το σεμινάριο  περιελάμβανε θεωρητικό μάθημα και πρακτικές ασκήσεις, καθώς και προσωπική επαφή με τον εκπαιδευτή στον τομέα των Πρώτων Βοηθειών. Διοργανώθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής του σχολείου μας για την προώθηση της υγείας και της ασφάλειας στο σχολικό περιβάλλον, με βασικό στόχο την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών που μπορούν να εφαρμοστούν σε καθημερινές και έκτακτες καταστάσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους αντιμετώπισης απειλητικών καταστάσεων  για τη ζωή, όπως Καρδιοαναπνευστική  Αναζωογόνηση  (Κ.Α.Ρ.Π.Α)  χωρίς αλλά και με τη χρήση απινιδωτή, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα και πνιγμό. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν θετικά και συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις.

“Ευχαριστούμε θερμά το Ε.Κ.Α.Β  Καλαμάτας για την ανταπόκρισή  του και αναμένουμε σε επόμενη συνεργασία. Καλή συνέχεια στο έργο σας” αναφέρουν σχετικά σε ανακοίνωσή τους οι ιθύνοντες του σχολείου.