Σάββατο
2
Μάρτιος
TOP

Έκτακτη συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. στον Πύργο λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς – Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου

Εκτάκτως συνεδρίασε την Κυριακή 3 Ιουλίου , στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4) που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος  συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κική Διονυσοπούλου, κλιμάκιο της Π.Υ. Πύργου και ο διοικητής της Υπηρεσίας  Νικόλαος Σμαρνάκης, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο Αντώνιος Κούλης από το Α.Τ. Πύργου και ο Σοφοκλής Πήτας απο τη Δημοτική Αστυνομία Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος με την κ. Διονυσοπούλου έκαναν μια σύντομη ενημέρωση για τις δράσεις καθαρισμού που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στα όρια του Δήμου και συνεχίζονται, για την τοποθέτηση δεξαμενών και κρουνών και τόνισαν ότι  το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας με τα μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε τη συμβολή της Π.Υ. με την αποστολή εγγράφων όπου θα επισημαίνει τα σημεία που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αυξημένη ετοιμότητα και περιπολίες.

Επιπλέον έγινε αναφορά στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 110.000 ευρώ που έλαβε ο Δήμος Πύργου απο το Υπουργείο Εσωτερικών για δράσεις πυροπροστασίας.

Τέλος, τονίστηκε ότι ο Δήμος Πύργου έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση πολιτών να αποφεύγουν εργασίες καθώς και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.