Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

ΕΛΓΑ: Aποζημιώσεις ζωικού Σεπτέμβριο φυτικού Νοέμβριο σε πυρόπληκτους – Τι κάνει για ελιές

Τη διαβεβαίωση ότι όσον αφορά στο ζωικό κεφάλαιο οι αποζημιώσεις για την ανανέωση και την αγορά νέων ζώων ή μελισσοσμηνών θα καταβληθούν μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έδωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την διάρκεια διαδοχικών συσκέψεων για τους πυρόπληκτους, σε Σπάρτη και Τρίπολη, τη Δευτέρα (23 Αυγούστου).

Όσον αφορά στο φυτικό κεφάλαιο, ο πρόεδρος του Οργανισμού δήλωσε ότι ήδη ολοκληρώνονται τα ατομικά πορίσματα, με την προκαταβολή να καταβάλλεται μέχρι το Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι «όλο το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΛΓΑ έχει τεθεί στην διάθεση των παραγωγών που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σε αυτή τη πρόκληση στηρίζουμε έμπρακτα τους παραγωγούς μας:

  • Για το ζωικό κεφάλαιο, θα πληρωθεί στο 100% της αξίας τους οι δηλωμένες απώλειες ζώων και τα χρήματα θα καταβληθούν εντός του Σεπτεμβρίου.
  • Για το φυτικό κεφάλαιο, θα ακολουθηθεί μία διαδικασία η οποία καλύπτεται από τον νόμο κρατικής αρωγής (47/97) ώστε να παρακάμψουμε όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Ιδιαίτερα για τις ελαιοκαλλιέργειες ο ΕΛΓΑ προτίθεται να προχωρήσει και στην αποζημίωση για την εκφύτευση και φύτευση νέων δενδρυλλίων για τα οποία οι παραγωγοί θα στηριχθούν για την απώλεια του εισοδήματός τους για τα προσεχή 4 χρόνια.

Στόχος μας είναι να δοθούν άμεσα χρήματα στους δικαιούχους, να λάβουν μία προκαταβολή μέχρι τον Νοέμβριο.

Ο Οργανισμός είναι φερέγγυος, αξιόπιστος και διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του χάρη στην χρηματοδότηση που διασφάλισε ο Πρωθυπουργός».

Όλα τα ανωτέρω ανακοίνωσε προ ημερών από την τηλεόραση BEST  ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Δείτε εδώ: