Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
TOP

Έλον Μασκ: Ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία $300 δισ.

Ο Mr. Tesla αξίζει πλέον τρεις φορές περισσότερο από ότι ο ζωντανός θρύλος των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ, η αξία του οποίου ανέρχεται σε μόλις 104 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Mr. Tesla μόλις κατάφερε να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ. Είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που αξίζει 300 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, η περιουσία του μεγιστάνα της τεχνολογίας εκτινάχθηκε επιπλέον 24 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Έτσι, η περιουσία του διαμορφώνεται τώρα, στα 335 δισεκατομμύρια δολάρια. Πράγματι, κατάφερε να αξίζει τρεις φορές περισσότερο από ότι ο ζωντανός θρύλος των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ. Μάλιστα, η αξία του Ceo της Berkshire Hathaway, εκτιμάται σε μόλις 104 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η πρόσφατη έκρηξη όμως, του πλούτου του ιδρυτή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, Έλον Μασκ, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πρόσφατη άνοδο της τάξεως του 8,5% που κατέγραψαν οι μετοχές της Tesla. Μόνο το 2021, η καθαρή περιουσία του Μασκ αυξήθηκε συνολικά κατά 165 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, ο επιτυχημένος δισεκατομμυριούχος είναι τώρα κατά 142 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος από το Νο. 2 της λίστας με τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο. Ο λόγος για τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος η αξία του οποίου σύμφωνα με το δείκτη του Bloomberg ανέρχεται στα 193 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την είδηση ότι η Hertz παρήγγειλε 100.000 Tesla, ένα άλμα της τάξης του 13% στη μετοχή της δημοφιλούς εταιρείας, χάρισε στο Μασκ επιπλέον 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος που έχει καταγράψει ποτέ το Bloomberg. Σημειώνεται πως η μετοχή της Tesla, εκτοξεύτηκε κατά 65,6% από την αρχή του έτους, παρά τις πτώσεις κατά τους μήνες Μάρτιο και Μάιο. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο ιδρυτής της Tesla, αξίζει περισσότερο από το συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της πατρίδας του, της Νότιας Αφρικής, το οποίο ανήλθε σε 301,9 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την Κυριακή, ο Μασκ δήλωσε στο Twitter πως είναι διατεθειμένος να διαθέσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπιστεί η πείνα, εφόσον το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού μπορούσε να αποδείξει ότι πράγματι, τα χρήματα αυτά θα έβαζαν οριστικό τέλος, στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Υπενθυμίζεται πως ο Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, ο επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ υποστήριξε σε συνέντευξή του λίγες μέρες πριν, ότι το επισιτιστικό πρόβλημα στον πλανήτη μας, θα μπορούσε να λυθεί εάν ο Μασκ έδινε ένα μόλις μικρό μερίδιο της περιουσίας του και πιο συγκεκριμένα ένα 2%.

ΠΗΓΗ