Σάββατο
9
Δεκέμβριος
TOP

Έμποροι και καταστηματάρχες περιμένουν την Black Friday 2023 και την Cyber Monday – Μεγάλες εκπτώσεις και ευκαιρίες για τους καταναλωτές

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, είναι η Black Friday 2023, οι μεγάλες εκπτώσεις, οι οποίες ουσιαστικά έχουν ξεκινήσει και από την περασμένη εβδομάδα.

Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες, οι οοποίοι από την 1η Νοεμβρίου έχουν βάλει εκπτώσεις ως «μήνα Black Friday», όπως τις ονομάζουν χαρακτηριστικά, και δεν αποκλείεται να τις συνεχίσουν μέχρι και το τέλος του μήνα.

Έμποροι και καταστηματάρχες περιμένουν αυτές τις μέρες για να ανέβει ο τζίρος τους, ενώ οι εκπτώσεις αναμένεται να αγγίξουν έως και το 70%, με τους καταναλωτές να αγοράζουν κυρίως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και ρούχα και παπούτσια.

Στην αιχμή των προσφορών βρίσκονται κάθε χρόνο προϊόντα τεχνολογίας, ενώ οι αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών πρωτοστατούν στις προωθητικές δράσεις, προσφέροντας στους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, ευέλικτες λύσεις πληρωμής.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μία βασική παράμετρος που πρέπει να εξετάζουν οι αγοραστές είναι εάν σε ηλεκτρονικά καταστήματα υπάρχουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε χαμηλότερες τιμές από τα προϊόντα σε τιμές Black Friday στα φυσικά καταστήματα.

Οι καταναλωτές όμως δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στην τιμή. Για επιτυχημένες αγορές θα πρέπει να εξετάζουν και μία σειρά από άλλες παραμέτρους, όπως το εάν ένα προϊόν πρόκειται να αντικατασταθεί από βελτιωμένη έκδοση.

Μία άλλη συμβουλή, ειδικά για όσους αγοράσουν από το διαδίκτυο, είναι να προτιμούν επώνυμα καταστήματα και να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι όταν σε κάποιο e-shop βλέπουν ύποπτα χαμηλές τιμές καθώς ο κίνδυνος της ηλεκτρονικής απάτης είναι πάντα υπαρκτός.

Διιαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη newsit.gr