Δευτέρα
22
Ιούλιος
TOP

Ένα ακόμα βήμα για τη μετεγκατάσταση Ρομά από την Αγ. Τριάδα στην Μπιρμπίτα

Παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, από τον μελετητή Αντώνη Κουτρουμπή, η προκαταρκτική μελέτη κατασκευής καταυλισμού / χώρου προσωρινής εγκατάστασης, που αφορά στον παραχωρημένο με χρησιδάνειο προς το Δήμο Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου χώρο 60 στρεμμάτων στην Μπιρμπίτα. Πρόκειται για μια παρέμβαση, για την οποία υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίησή της. Στόχος είναι η εκεί προσωρινή στέγαση των Ρομά που διαβιούν στην πόλη της Καλαμάτας, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Η μελέτη παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιώργου Φάβα και Βασίλη Κουτραφούρη και της Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Χριστίνας Λυκουργιά.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει αυτή τη Δημοτική Αρχή ήδη από την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, έχοντας γίνει συγκεκριμένα βήματα σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Φτώχειας κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προς την κατεύθυνση να δοθεί λύση ένα πρόβλημα που συμπληρώνει σχεδόν 40 χρόνια και αφορά στην απόδοση στους ιδιοκτήτες τους, οικοπέδων που με πράξη εφαρμογής είχαν παραχωρηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του καταυλισμού, έχει προηγηθεί η καταγραφή και των 64 οικογενειών Ρομά που διαβούν σε παραπήγματα στην Αγ. Τριάδα και έχει, επίσης, δημιουργηθεί και το απαραίτητο κατά τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας προφίλ για την κάθε οικογένεια.