Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Εναντίον όλων ο Κασσελάκης: Απέλυσε τον Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινά σήμερα στις 6 με την ομιλία Κασσελάκη το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του πολεμικού κλίματος των προηγούμενων ημερών, αλλά και αποκαλύψεων για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα.

Οργιώδες είναι το παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κόντρα που σοβεί ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Διονύση Τεμπονέρα να περιλαμβάνει και άγνωστα επεισόδια που έχουν εκτυλιχθεί το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, που είχαν δημοσιευτεί και στο «Καρφί» του περασμένου Σαββατοκύριακου, πριν τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την ανοιχτή κόντρα μεταξύ των δύο που εκδηλώθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τρίτης, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ζητήσει την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Τεμπονέρας είναι δικηγόρος, εργατολόγος και διεθέτει μεγάλο δικηγορικό γραφείο.

Το αίτημα για την απόλυση Τεμπονέρα υποβλήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση των τριών (Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη) για την Κεντροαριστερά. Τότε, άτομα από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ζητήσει τη διαγραφή του Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μπορεί τελικά τότε να μην τον διέγραψαν, αλλά τον απέλυσαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την απόλυση Τεμπονέρα πριν την εκδήλωση των τριών στο θέατρο Άλφα. To τηλεφώνημα της απόλυσης, όπως αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον Δ. Τεμπονέρα στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Τρίτη, έγινε από τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη.

«Μου τηλεφώνησε ο διευθυντής σου και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία με την ΚΟ…»
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της περασμένης Τρίτης, όπου η ένταση μεταξύ Κασσελάκη και Τεμπονέρα ήταν μεγάλη, διεξήχθη και ο εξής διάλογος:

Στέφανος Κασσελάκης: «Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές. Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Πρόεδρε, η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Τρεις μήνες έχω να βγω στα κομματικά μέσα και, όπως πληροφορούμαι, είμαι “κομμένος με εντολή προέδρου”. Δεύτερον, μου τηλεφώνησε ο διευθυντής σου, εκ μέρους σου, και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία μου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα που καθημερινά ασχολούμαι».

Η ατάκα Κασσελάκη στον Τεμπονέρα μετά την απόλυσή του!
Αφού μάλιστα είχε ζητήσει να τον απολύσουν από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ξαφνικά στην εκδήλωση των τριών, όπου όταν του πρότειναν να πάρει τον λόγο για να απευθύνει χαιρετισμό, είπε «έχει εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ», δείχνοντας τον Διονύση Τεμπονέρα!

Όταν ο Βασιλειάδης απείλησε με παραίτηση καταγγέλλοντας bullying
Λίγες ημέρες πριν το συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης, στη θυελλώδη επαναληπτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τρίτης, υπό το αίσθημα προσωπικής αγανάκτησης για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και τις εκατέρωθεν πιέσεις που του ασκούνται από κορυφαία και μεσαία στελέχη, φέρεται να δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί, καταγγέλλοντας bullying από συνεργάτες του κ. Κασσελάκη. Κορωνίδα της πίεσης και της απαξίωσης που γίνεται στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο και της προσπάθειας συγκεντρωτικού ελέγχου που επιχειρεί η ηγεσία λόγω αποσάθρωσης του κομματικού μηχανισμού η κλειδωμένη πλατφόρμα του isyriza. Με αφορμή τη συζήτηση που είχε ανοίξει στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, ο κ. Βασιλειάδης, λογοδοτώντας στα μέλη, αποκάλυψε ενώπιον του κ. Κασσελάκη ότι «ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μού είπαν ότι έχουν εντολή να μη σε ενημερώσουμε».

Ο Κασσελάκης κρατάει κλειδωμένο το isyriza
Το γεγονός αυτό είναι δηλωτικό του ότι ο κ. Κασσελάκης και ένας στενός κύκλος ανθρώπων έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τον isyriza, με κάποιους να κρατούν τα ηλεκτρονικά κλειδιά του. Την πατρότητα του isyriza, ωστόσο, την έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε περάσει διά πυρός και σιδήρου στο Συνέδριο τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε αυτός να ανοιχτεί στα μέλη του κόμματος, θεσμοθετώντας στο κόμμα και τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα.

Ωστόσο, το εργαλείο αυτό είναι κατοχυρωμένο και στο καταστατικό του κόμματος, και ήδη ο κ. Κασσελάκης και ο στενός πυρήνας της ηγεσίας του κατηγορούνται στο κόμμα για την απόλυτη εργαλειοποίησή του με σκοπό την προώθηση της προσωπικής ατζέντας του προέδρου. Μάλιστα, στο LSE, όταν ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε από τον κ. Φέδερστοουν για το ερωτηματολόγιο και το περιεχόμενό του, απάντησε «μην ξεχνάτε, είμαι ο πρόεδρος».

Εκφράζοντας μια σημαντική μερίδα των στελεχών στην ΚΟΕΣ της περασμένης Τρίτης, ο Χρήστος Σπίρτζης έθετε πολύ καυστικά το ζήτημα, λέγοντας: «Όταν εμείς πλακωνόμασταν για να αποφασίζουν τα μέλη, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλούσε με τον Μητσοτάκη για να γίνει υπουργός του».

Οργανωτική κατάρρευση, δεν εξελέγησαν σύνεδροι
Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης με πρωινή ανάρτηση κάλεσε στο Συνέδριο τους πολίτες, μη συνέδρους, που το θέλουν, να παραστούν το απόγευμα στην ομιλία του.

Η εκλογή των συνέδρων έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια διαδικασία όμως που πέρασε κάτω από τα ραντάρ, καθώς δεν υπήρξε, όπως λέγεται, ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψαν οργανώσεις -ακόμα και στην Αθήνα- όπου σύνεδροι εξελέγησαν χωρίς ψηφοφορία, καθώς οι υποψηφιότητες ήταν λιγότερες από τις εκλόγιμες θέσεις, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οργανώσεων υπήρξε απλώς κάποια συμφωνία για το ποιοι θα πάνε στο Συνέδριο και δεν στήθηκαν κάλπες, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση απροθυμίας συμμετοχής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή σήμερα του Στέφανου Κασσελάκη να ανοίξει στο κοινό το Συνέδριο δεν είναι τυχαία, την ώρα που ασκείται κριτική για οργανωτική κατάρρευση και συζητείται έντονα στο εσωτερικό του κόμματος.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι και στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Συνεδρίου αυτό αποτυπώθηκε και στις τοποθετήσεις των μελών που πήραν τον λόγο, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος την περασμένη Τρίτη ασκούσε οξύτατη κριτική στην ηγεσία για τις επιλογές της και για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να μεταφέρει τη λειτουργία του κόμματος από το επίπεδο οργανώσεων στο «άυλο» κόμμα, δηλαδή μέσω της πλατφόρμας του isyriza.

«Aν ψάχνει άλλοθι για το οργανωτικό χάος και τη δημοσκοπική κατάρρευση σε μονοψήφιο για το οποίο ευθύνεται, ας συνεχίσει να δημιουργεί εσωστρέφεια», είπε χαρακτηριστικά.

Αντικείμενο της κριτικής του ήταν το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη που έχει διχάσει το κόμμα για το οποίο ο κ. Βασιλειάδης ενημέρωνε την ΚΟΕΣ ότι δεν ήταν ενήμερος για την ανάρτησή του στην πλατφόρμα για την οποία ως γραμματέας είναι υπεύθυνος.

Η απάντησή του μάλιστα εκλήφθηκε τότε ως μια ακόμη απόδειξη ότι ο κ. Κασσελάκης ως πρόεδρος απαξιώνει τους πάντες και λειτουργεί παντελώς μόνος του και ερήμην των εκλεγμένων οργάνων.

Πηγή: iefimerida.gr