Παρασκευή
19
Ιούλιος
TOP

Ένας τόνος χαλκού και πάνω από 100 καταλύτες εντοπίστηκαν σε καταυλισμούς Ρομά- Έκλεβαν ρεύμα στην περιοχή της Κορινθίας

Σε τρεις καταυλισμούς ΡΟΜΑ στις περιοχές Ζευγολιατιού, Κρίνων και Βασιλικού πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν -5 άτομα  ΡΟΜΑ και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1 τόνος χαλκού και πάνω από 100 καταλύτες. Κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παράνομη επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, χθες (27.4.2023), στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

 

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας και τη Διμοιρία Υποστήριξης Κορινθίας.

 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -35- άτομα, προσήχθησαν -10- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -5- άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • -4- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων το ένα άτομο κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
  • -1- άτομο, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, στέρηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων (σκραπ), αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέχθησαν -20- οχήματα, βεβαιώθηκε -1- παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

  • -1- τόνος περίπου χάλκινων καλωδίων και αντικειμένων,
  • -115- καταλύτες οχημάτων,
  • -1- κυνηγετικό όπλο.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.»