Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Ενημέρωση του δήμου Τρίπολης για την προστασία περιοχών που κινδυνεύουν από δασικές πυρκαγιές

Σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ήτοι από την 1η Μαΐου έως την 31 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές που ορίζεται από την Γ.Γ.Π.Π., είναι υψηλός (κατηγορία 3-κίτρινο), είναι πολύ υψηλός ( κατηγορία 4- πορτοκαλί) ή κατάσταση συναγερμού ( κατηγορία 5- κόκκινο), απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και η οργάνωση και διενέργεια, οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής κ.λπ., εντός Δήμου Τρίπολης και στις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω:

  • Στον ορεινό όγκο Μαινάλου που ορίζεται από τους οικισμούς: Τρίπολη, Σκοπή, Κάψια, Νέος Καρδαράς, Λεβίδι, Βλαχέρνα, Βυτίνα, Αλωνίσταινα, Λιμποβίσι, Χρυσοβίτσι, Τσελεπάκος, Αραχαμίτες, Δόριζα, Μάκρη, Τρίπολη.
  • Στον ορεινό όγκο του Δάσους Σκιρίτιδας που ορίζεται από τους οικισμούς: Κερασιά, Ε.Ο Τρίπολης – Σπάρτης από 18ο -40ο ΚΜ, Αχούρι, Ευρώτας, Αγριακόνα, Μαυρόγιαννη, Λαγκάδα, Βλαχοκερασιά.
  • Τα περιαστικά αλσύλλια: Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκο, καθώς και το πευκοδάσος στη Δ.Κ. Ριζών του Δήμου Τρίπολης.

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο Εθνικό, Επαρχιακό και κύριο Δημοτικό δίκτυο, δρόμων που συνδέει αστικά κέντρα, δημοτικές κοινότητες και οικισμούς καθώς και για τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται σε θέσεις, περιοχές καλλιέργειες ή οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των ανωτέρω δασικών οικοσυστημάτων αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί αν ζητηθεί.

Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται καθημερινά για το δείκτη επικινδυνότητας την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr, από το ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ και να εφαρμόζουν τα παραπάνω.