Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Επανεκκινεί η αεροπορική γραμμή Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη από την Aegean με την καταλυτική – για μια ακόμη φορά – στήριξη της ΤΕΜΕΣ (video)

Η επανέναρξη του δρομολογίου Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη από την 1η Νοεμβρίου 2023 με 3 εβδομαδιαίες συχνότητες γίνεται, όπως ανακοίνωσε η Aegean, με τη στήριξη της ΤΕΜΕΣ κι αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη. Τη στιγμή λοιπόν, που οι πολιτικοί… αδράνησαν, μια ακόμη τεράστια κίνηση από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο έρχεται με την παρέμβασή του και σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της εν λόγω αεροπορικής γραμμής.

Μια ακόμη καταλυτική ενέργεια της ΤΕΜΕΣ και του ιδίου του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που διαδοχικά όλα αυτά τα χρόνια έχει αφήσει ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα στην τοπική -και όχι μόνο- οικονομία και την ανάπτυξη. Γίνεται ευκρινές, πια, το γεγονός πως εάν δεν υπήρχαν αυτές οι κινήσεις δεν θα μιλούσαμε για… πολλά και για προσδοκίες αλλά ακόμη και για… κλείσιμο του αερολιμένα μετά το πέρας του προγράμματος διεθνών πτήσεων. Μια κίνηση που αποδεικνύει περίτρανα πως ο ιδιωτικός τομέας στέκεται ως καθοριστικός παράγοντας να επιταχύνει τις αναπτυξιακές ενέργειες και να κρατήσει τον τόπο δυναμικά. Αλλωστε η ΤΕΜΕΣ είναι αυτή που έχει συμβάλλει και κατά το παρελθόν για την γενικότερη ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Μετά, λοιπόν, την σχετική συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ για την υποστήριξη του δρομολογίου και έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα την ανάγκη για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, “η αεροπορική εταιρεία προχωρά σε επανεκκίνηση των πτήσεων, «μοιράζοντας το βάρος» στήριξης του συγκεκριμένου δρομολογίου κατά τη χειμερινή περίοδο, για να καλύψουν το κενό, έως ότου ο σχετικός διαγωνισμός δημόσιας υπηρεσίας ολοκληρωθεί επιτυχώς από τις αρμόδιες αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελείται  από την Olympic Air και είχε διακοπεί την 31η  Αυγούστου, αφού ο πρόσφατος διαγωνισμός δημόσιας υπηρεσίας κρίθηκε άγονος.

Η Aegean ευχαριστεί την ΤΕΜΕΣ και συνεχίζει, όπως σημειώνει, να προσβλέπει στην επίσπευση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να παγιωθεί, το συντομότερο, η κάλυψη του συγκεκριμένου δρομολογίου υπό το καθεστώς της δημόσιας υπηρεσίας.”