Τρίτη
16
Αύγουστος
TOP

Έπεσαν οι υπογραφές για το γηροκομείο Μεγαλόπολης ( pic’s)

Ένα όραμα χρόνων για τη Μεγαλόπολη εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης με την υπογραφή ένταξης του έργου ανέγερσης Γηροκομείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο σεμνής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο δημαρχείο παρουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων, εκπρόσωπων της Εκκλησίας και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος υπεγράφη την Παρασκευή η σύμβαση για το πολύ σημαντικό αυτο έργο για την περιοχή.

Μια δομή φιλοξενίας και θαλπωρής με δυναμικότητα 48 κλινών και προϋπολογισμό 4,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, σε σχετικές δηλώσεις του, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του για το γεγονός ότι ικανοποιείται η σχετική επιθυμία του μακαριστού μητροπολίτη Ιερεμία και τηρείται η δέσμευση της περιφερειακής Αρχής απέναντί του.

Το έργο αφορά στην κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, δυναμικότητας 48 κλινών, η οποία θα εξυπηρετεί ηλικιωμένα άτομα, καθώς και χρονίως πάσχοντες.

Η υλοποίηση του έργου, εξαιρετικά σημαντικού για τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή -που το ανέμενε χρόνια-, θα γίνει από την Περιφέρεια μέσω προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του εν λόγω φορέα, της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλης, του Δήμου Μεγαλόπολης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, ο τοποτηρητής της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος -αρμόδιος και για την διαδικασία Δίκαιης Μετάβασης της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή-, καθώς και ο πρόεδρος της “Αρκαδία” Α.Ε. Παναγιώτης Μπούρας, πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης.