Κυριακή
29
Ιανουάριος
TOP

Επί τάπητος τα ζητήματα ασφάλειας της Τριφυλίας στη συνάντηση της Χάιδως Παναγιωτοπούλου με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες, 10-11-2022 επισκέφτηκα στην Τρίπολη το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Πούπουζα, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα ασφάλειας της περιοχής της Τριφυλίας. Μεταξύ των άλλων, συζητήσαμε ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή μας είναι περίπου στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το έτος 2019 και ότι στόχος της αστυνομίας,  μέσα από την διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών της και τον εκσυγχρονισμό της, είναι να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη και για την προστασία αυτού και της περιουσίας του. Είναι ευχάριστο δε το γεγονός, ότι  ο στόλος των αστυνομικών οχημάτων των Α.Τ της περιοχής μας,  από το έτος 2019 και στο εξής έχει αντικατασταθεί με καινούργια αυτοκίνητα και μηχανές. Επίσης  συζητήσαμε για την ανάγκη επιπλέον στελέχωσης και υλικοτεχνικής υποδομής του Α.Τ Κυπαρισσίας και του Α.Τ Γαργαλιάνων, διότι η περιοχή ευθύνης τους,  γεωγραφικά και πληθυσμιακά, είναι πολύ μεγάλη και πέρα από τα όρια του Δήμου Τριφυλίας! Επιπλέον αναφερθήκαμε και στην απόκτηση κινητής αστυνομικής μονάδας στην Τριφυλία, ώστε να ενισχύονται οι περιπολίες στις πιο απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες αλλά βεβαίως και στην ανάγκη  ενίσχυσης – επαναφοράς των επιπλέον αρμοδιοτήτων των κινητών αυτών μονάδων, προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Βεβαίως και συζητήσαμε,  την εξαιρετική ανάγκη και προοπτική επαναλειτουργίας του Α.Τ Φιλιατρών, όμως ως ένα τμήμα στελεχωμένο πλήρως ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στις απαιτήσεις της περιοχής. Είναι γνωστό σε όλους ότι η περιοχή των Φιλιατρών, λόγω της μεγάλης αγροτικής παραγωγής και της ανάγκης της για εργατικά χέρια, φιλοξενεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους περί τους 3.500 αλλοδαπούς κατ΄ ελάχιστο, αριθμός ο οποίος είναι μεγάλος και δυσανάλογος σε σχέση με τον ημεδαπό πληθυσμό της περιοχής των Φιλιατρών ο οποίος μαζί με τις κοινότητες και τους οικισμούς της ανέρχεται περί τις 7000. Αξίζει τέλος να σημειώσω ότι αναφερθήκαμε στη δυνατότητα ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στην Κυπαρισσία, στο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Αστυνομίας, στην παραλία της Κυπαρισσίας, για το οποίο είχε εκδοθεί και οικοδομική άδεια από πολλά έτη πριν, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ,  ως επίσης και στην ανάγκη αξιοποίησης του κτηρίου της αστυνομίας (πρώην Α.Τ)  στο Κοπανάκι  Τριφυλίας. Ευχαριστώ θερμά το  Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Πούπουζα για την αναλυτική ενημέρωσή και την μεταξύ μας συζήτηση και του εύχομαι καλή συνέχεια στη θητεία του και στο έργο του.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η Τριφυλία παρά τη δυναμική ανάπτυξης που έχει,  έχει σοβαρές εκκρεμότητες και ανάγκες σε όλους τους τομείς, έχει θέματα σοβαρά που επί χρόνια έχουν παραπεμφθεί στις «ελληνικές καλένδες»  και εκείνοι που τη διοικούν σήμερα, παραδομένοι στην εσωστρέφειά τους,  κλεισμένοι στον εαυτό τους, τις αγνοούν εντελώς. Ανίκανοι δε για κάτι περισσότερο, καθώς, φθάνοντας στο τέλος του έτους  δεν έχουν υλοποιήσει και δεν μπορούν να υλοποιήσουν, ούτε το ίδιο τους το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2022, εξαντλούν την διοίκησή τους μόνο σε «βιτρίνα», επιφανειακά «στολίδια», «χρώματα», «πυροτεχνήματα», λουλούδια  και οι ευκαιρίες παραγωγής έργου,  πραγματικού και ουσιαστικού, μέρα με τη μέρα χάνονται!

Κυπαρισσία, 11-11-2022

ΧΑΪΔΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ