Κυριακή
21
Απρίλιος
TOP

Επίδομα βενζίνης: “Ξέχασαν” τα ΑΜΕΑ και μηχανές έως 50 κυβικά από το fuel pass

Ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ Μέριμνα Ζωής καταγγέλει πως τα Ατομα με ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να εκδώσουν fuel pass. Διευθετήσεις και πάλι μετά τις αντιδράσεις. Τι ισχύει για τις μηχανές έως 50 κυβικά εκατοστά.

Την ώρα που ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωνε πως η ανταπόκριση των πολιτών να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης ήταν μεγάλη, μία ευαίσθητη κατηγορία πολιτών, τα ΑμΕΑ, φαίνεται πως δεν μπορούσε να λάβει τη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Φωτιάδης, πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ Μέριμνα Ζωής, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκης, καταγγέλει πως το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, “ξέχασε” αυτή την κατηγορία των πολιτών.

“Τους πετά έξω το σύστημα παρόλο που έχουν σωστό λήγοντα στο Φορολογικό τους Μητρώο” αναφέρει ο ίδιος αρχικά.

Στη συνέχεια ο κ. Φωτιάδης εξηγεί πως υπάρχουν δύο ενδεχόμενα που μπορεί να ισχύουν για τα Ατομα με ειδικές ανάγκες.

“Από τις διαμαρτυρίες των μελών του συλλόγου διαπιστώνει ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες:

Είτε να μην μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, καθώς δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, είτε διότι λαμβάνουν επίδομα καυσίμων 165 τον μήνα ως ανάπηροι. Είμαστε και εμείς πολίτες όπως όλοι και δικαιούμαστε τις κοινωνικές παροχές χωρίς εξαιρέσεις”, αναφέρει ο κ. Φωτιάδης.

Διευθέτηση πάλι μετά τις αντιδράσεις

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι Αρχές έλαβαν γνώση του ζητήματος και το πρόβλημα αναμένεται να διευθετηθεί.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τα Πληροφοριακά Συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης, ανακοίνωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως εντός της ημέρας “θα υπάρξουν ανακοινώσεις για δύο κατηγορίες πολιτών που μέχρι στιγμής δεν δικαιούνται της επιδότησης: τους ιδιοκτήτες μηχανών έως 50 κυβικά εκατοστά και τους ΑΜΕΑ. Οι δεύτεροι είναι εκτός επιδότησης, καθώς δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας”, όπως επιβεβαίωσε. Υπενθύμισε ακόμη πως για να πάρει κάποιος την επιδότηση, για το όχημα δεν πρέπει να οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, πρέπει να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει τεθεί σε ακινησία.

Ωστόσο για το ζήτημα των ΑΜΕΑ, προηγήθηκαν ήδη αιτιολογημένες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που καταγράφονται και άλλα προβλήματα, καθώς η πλατφόρμα παρουσίασε υπερφόρτωση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστιες καθυστερήσεις για όσους προσπάθησαν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.

πηγη: News247.gr