Πέμπτη
8
Δεκέμβριος
TOP

Επιδότηση 25.000 ευρώ για την απόκτηση πρώτης κατοικίας!

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη στεγαστική πολιτική, θα κινούνται στο πλαίσιο των αποθεμάτων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που διαθέτει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ποσό το οποίο θα διατεθεί στο σύνολό του για διάφορες παρεμβάσεις, που θα αφορούν στην απόκτηση στέγης.

Το πλέγμα των παρεμβάσεων θα περιλαμβάνει επίσης, χορήγηση άτοκων δανείων για αγορά ή επισκευή κτιρίου, επιδότηση ενοικίου, αλλά και (σχεδόν) δωρεάν παραχώρηση ακινήτων που σήμερα ανήκουν στο δημόσιο ή σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην άμεση επιδότηση, αυτή θα αφορά στα νέα ζευγάρια και θα αποτελέσει κίνητρο ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν δική τους στέγη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι οποίες θα εξειδικευτούν στο επόμενο διάστημα από τη ΔΥΠΑ και το υπουργείο Εργασίας τα βασικά χαρακτηριστικά του μέτρου θα είναι:

  1. Το ποσό της επιδότησης θα είναι 25.000 ευρώ για το ζευγάρι, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ, για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  2. Θα καταβάλλεται αυστηρά μόνο για την αγορά κατοικίας.
  3. Θα υπάρχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη λήψη της επιδότησης.
  4. Θα υπάρχουν και ηλικιακά κριτήρια με τον «κόφτη» να τοποθετείται στα 30 ή 35 έτη.

Επιδότηση ενοικίου

Συγχρόνως θα ανακοινωθεί η επιδότηση ενοικίου, μέσω του ΟΠΕΚΑ, η οποία θα απευθύνεται σε νέα ζευγάρια με ισχυρότερη επιδότηση, αλλά και σε ευρύτερες ομάδες πολιτών.

Σίγουρα θα είναι δικαιούχοι, όσοι σήμερα λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά το εισοδηματικό όριο θα αυξηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, η επιδότηση είναι έως τα 210 ευρώ το μήνα και καλύπτει μόνο όσους δηλώνουν εισόδημα έως 7.000 ευρώ ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη sofokleousin.gr