Δευτέρα
22
Ιούλιος
TOP

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Παρέμβαση για το χαλάζι – Αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών

Δελτίο Τύπου

Την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές που άφησαν σε περιοχές του νομού Αρκαδίας η σφοδρή χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που σημειώθηκαν την Κυριακή 25 Ιουνίου, ζήτησε σε επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής από τους υπευθύνους του ΕΛΓΑ, τη Γενική Διευθύντρια κα Χρυσούλα Γάσπαρη και τον Διευθυντή Ασφάλισης & Ενισχύσεων κ. Σταύρο Καουκάκη.

Ο κ. Τρουπής, ανταποκρινόμενος στα δεκάδες τηλέφωνα που δέχτηκε, ενήργησε ταχύτατα με σκοπό την άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, μετά το ισχυρό φαινόμενο που έπληξε τις περιοχές, ζητώντας να επισκεφθεί άμεσα κλιμάκιο τις πληγείσες καλλιέργειες.

Η επιστολή αναφέρει:

 

Αξιότιμοι,

Μετά τις χθεσινές (25/6/2023) ισχυρές χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν σε εκτεταμένες περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτητων Μαντινείας και Λεβιδίου σας ενημερώνουμε ότι το φαινόμενο αυτό είχε ως συνέπεια να προκληθούν σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες, που η έκτασή τους αυτή τη στιγμή είναι απροσδιόριστη.

Ζητούμε την άμεση αντίδρασή σας,  προκειμένου να έλθουν κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές των εν λόγω ενοτήτων ώστε να καταγραφούν οι καταστροφές που σημειώθηκαν και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

Με δεδομένες τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πρωτογενής παραγωγή στην Αρκαδία, συνεπεία αλλεπάλληλων πληγμάτων, η άμεση αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, ακόμα και αυτών που αναμένονται, είναι παραπάνω  από επείγουσα.

Η στήριξη των αγροτών είναι επιτακτική και είμαστε σίγουροι πως ως Οργανισμός θα ανταποκριθείτε, για ακόμη μία φορά, ταχύτατα.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

 

Η επιστολή κοινοποιήθηκε:

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, κ. Παναγιώτη Νίκα

 

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: κ. Κώστα Βλάση, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κ. Γιώργο Παπαηλιού

 

ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, κ. Κώστα Τζιούμη,

 

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΥΠ/ΤΟΣ ΕΛΓΑ, κ. Ιωάννη Ασσιούρα