Τετάρτη
28
Σεπτέμβριος
TOP

Επιμελητήριο Ηλείας: Αίτημα παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για τις πυρόπληκτες περιοχές του νομού

Το Επιμελητήριο Ηλείας απευθύνθηκε εκ νέου, δια της της υπ’ αριθμ. πρωτ. 86/02-02-2022 επιστολής, στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα,  καταθέτοντας αίτημα εξάμηνης παράτασης της προθεσμίας καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού.

Στην επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τον Υπουργό Οικονομικών υπογραμμίζεται η ανάγκη περαιτέρω στήριξης των επιχειρήσεων των πληγεισών περιοχών καθώς και συνέχισης της  αποπληρωμής των οφειλών με βάση τη ρύθμιση, προκειμένου να μην απαιτείται  από τη ΔΟΥ εφάπαξ καταβολή ολόκληρου του οφειλόμενου ποσού, ενώ προτείνεται η αποστολή σχετικής ενημερωτικής εγκυκλίου στις Δ.Ο.Υ. , με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο Ηλείας θα παρακολουθεί στενά τις όποιες εξελίξεις, προσβλέποντας στη βέλτιστη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου έτους και στην άμβλυνση των συνεπειών που αυτές προκάλεσαν στο περιβάλλον, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις του τόπου μας.