Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συνεχίζεται η επί τόπου καταγραφή προβλημάτων και παρουσίαση προτάσεων για την στήριξη και τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων και οικονομιών

Δελτίο Τύπου

Διευρυμένη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27.05.2024 στην Πύλο, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, παρουσία του Δημάρχου κ. Π. Καρβέλα, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Ρομπάκη, των Αντιδημάρχων κ. Π. Μαργιάννη, κ. Ι. Σαρδέλη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χ. Καλύβα, συνεχίζοντας την πολιτική της επί τόπου καταγραφής προβλημάτων και παρουσίασης προτάσεων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση των τοπικών οικονομιών στο σύνολο του Νομού μας. 

Στη συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Δ. Καραλής και εκπρόσωποι των Εμπορικών και Επαγγελματικών Συλλόγων Πύλου, Κορώνης, Μεθώνης, Χώρας, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή θέσεων και απόψεων για την υφιστάμενη κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της αγοράς, θέματα υποδομών με κορυφαία την οδική σύνδεση Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, την βελτίωση της οδικής πρόσβασης στην Κορώνη, τις εξελίξεις με το Μιναγιώτικο Φράγμα, τη Μαρίνα της Πύλου και το Αεροδρόμιο Καλαμάτας, καθώς και κοινές δράσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με τους Συλλόγους της περιοχής και τον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Ταυτόχρονα με την εκτενή συζήτηση για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με φορολογικά, και ασφαλιστικά θέματα, αλλά και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις επιχειρήσεις, υπήρξε δέσμευση από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Β. Ξυγκώρο για στήριξη του εμπορικού κόσμου, με θεματικές εκδηλώσεις προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή, συνεργασία για ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορεί να υλοποιήσει ο Δήμος, καθώς και στοχευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια πιστοποίησης και κατάρτισης μέσω της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου για τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, με κεντρική στόχευση την στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Τέλος, έγινε αναφορά στο συντονισμό των φορέων της Μεσσηνίας και των υπόλοιπων Νομών της Πελοποννήσου με στόχο να εκπονηθεί άμεσα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένας κοινός σχεδιασμός για τη προώθηση και προβολή της αγροδιατροφής, της γαστρονομίας και του τουριστικού μας προϊόντος