Τετάρτη
22
Μάρτιος
TOP

Επίσκεψη Χαρίτση στον Μάραθο Τριφυλίας – Ανάγκη για «έργα που δεν θα τα βλέπουμε να βουλιάζουν με το πρώτο κύμα…»

Στην Τριφυλία βρέθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία που άφησε πίσω της σοβαρές ζημιές στην ευρύτερη περιοχή. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγεμαλτίες που του μετέφεραν τους προβληματισμούς και της ανησυχίες τους για τη συνέχεια. Χαρακτηριστική η παρουσία του στο αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου καυστηριάζοντας την στάση της κυβέρνησης και υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα η θωράκισή του παραμένει… στον αέρα!

Χαρακτηριστική η ανάρτησή του στα social media:
“Στον όμορφο Μάραθο Τριφυλίας χθες το απόγευμα.
Όταν επισκέφθηκε πριν λίγους μήνες την περιοχή ο κ. Μητσοτάκης, οι αλιείς τον προειδοποίησαν ότι με τον τρόπο που κατασκευάζεται το αλιευτικό καταφύγιο θα έχουμε καταστροφές. Τότε ο κ. Μητσοτάκης τους καθησύχασε ότι όλα βαίνουν καλώς. Μόλις προχθές η κακοκαιρία τους επιβεβαίωσε.
Ένα πολύ σημαντικό έργο για την τοπική ανάπτυξη, που χρηματοδοτηθηκε από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019, προκαλεί σήμερα την αγανάκτηση των κατοίκων λόγω της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της προχειρότητας κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.
Αντίστοιχη εικόνα και στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Το έργο της αποκατάστασης ενός πολύ σημαντικού λιμανιού για ολόκληρη την Δυτική Πελοπόννησο χρηµατοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα ομως η θωράκιση του λιμανιού βρίσκεται ακόμη στον αέρα.
Οι επαγγελματίες αλιείς της Τριφυλίας μετρούν ζημιές, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, ενώ είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος και η νέα τουριστική περίοδος να βρει ανέτοιμες τις υποδομές των λιμανιών.
Επιβάλλεται η επαναξιολόγηση των μελετών και του τρόπου κατασκευής από τους αρμόδιους φορείς αλλά και η αποζημίωση των επαγγελματιών για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται.
Και βεβαίως, οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις που με κόπο διασφαλίσαμε την περίοδο 2015-2019 επιβάλλεται να αξιοποιούνται για την έγκαιρη και άρτια υλοποίηση έργων κρίσιμων για την τοπική κοινωνία.
Έργα που δεν θα τα βλέπουμε να βουλιάζουν με το πρώτο κύμα…”