Σάββατο
9
Δεκέμβριος
TOP

Επίσκεψη Π. Μαντά στη Δυτική Μάνη – «Επί τάπητος τα προβλήματα του ΚΥ Αγ. Νικολάου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχο την ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα της Δυτικής Μάνης και την επίλυσή τους, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου, το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης και τις εγκαταστάσεις των Εθελοντών Μάνης “Γαία”.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του βουλευτή βρέθηκε το Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου, στο οποίο είχε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή της μονάδας κ. Ν. Γκιούλο, ο οποίος τον ενημέρωσε διεξοδικά για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας. Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίες προκαλούν σημαντικές δυσλειτουργίες τόσο στην καθημερινή λειτουργία της μονάδας όσο και στην αποτελεσματική διαχείριση των εφημεριών ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες το Κέντρο οριακά καταφέρνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες, βασιζόμενο στην υποστήριξη ιδιωτών και εθελοντικών οργανώσεων.

Στη συζήτηση επίσης τέθηκε το ζήτημα ελλείψεων οδηγών για το ασθενοφόρο που διαθέτει το Κέντρο Υγείας, καθώς και άλλα προβλήματα εξοπλισμού και λειτουργίας της δομής. Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς αναγνώρισε τις σημαντικές ανάγκες και τον επιπλέον φόρτο με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπο το Κέντρο Υγείας ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προσπαθώντας να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού και των τουριστών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται δυσανάλογα οι εργαζόμενοί του αλλά και η ίδια η δομή να δυσκολεύεται να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της σε κατοίκους και επισκέπτες. Δεσμεύτηκε επίσης να στηρίξει το αίτημα του Κέντρου Υγείας για στελεχιακή του ενίσχυση με ιατρούς, νοσηλευτές και οδηγούς για το ασθενοφόρο στη βάση συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουν διατυπωθεί, σημειώνοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε τουλάχιστον να καλύψουμε τις βασικότερες προτεραιότητες του Κέντρου Υγείας».

«Επίσκεψη σε Αστυνομικό Τμήμα Δυτ. Μάνης και Εθελοντές Μάνης “Γαία”»

Ο κ. Μαντάς επίσης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη, όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Διοικητή κ. Π. Χρονόπουλο και στελέχη του τμήματος. Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος, τις σημαντικές προσπάθειες πρόληψης που πραγματοποιούνται και το καθημερινό και συστηματικό έργο αστυνόμευσης που παράγεται, με αποτέλεσμα τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας που εντοπίζονται στην περιοχή. Ενημερώθηκε επίσης για τις σημαντικότερες ανάγκες που έχει το τμήμα για την καλύτερη λειτουργία του, με κυριότερη αυτή της διάθεσης ενός επιπλέον οχήματος για περιπολίες, καθώς και της διευκόλυνσης του ανεφοδιασμού των οχημάτων με καύσιμα, σημειώνοντας ότι θα μεριμνήσει και αυτός από την πλευρά του για την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Τέλος ο βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ομάδας Εθελοντών Μάνης “Γαία”, όπου είχε αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις της ομάδας από τα στελέχη της και τον επικεφαλής κ. Κ. Ξυδέα. Ο κ. Μαντάς ενημερώθηκε για το έργο των εθελοντών το οποίο σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί υποστηρικτικά προς το Κέντρο Υγείας διευκολύνοντας συστηματικά την καθημερινή του λειτουργία, καθώς και για τις υπόλοιπες δράσεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας που αναλαμβάνει η ομάδα. Ενημερώθηκε επίσης για τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου η “Γαία” να μπορέσει να προσφέρει αποτελεσματικότερα τις υπηρεσίες της και δεσμεύτηκε να βοηθήσει από την πλευρά του, ώστε να καταστούν αξιοποιήσιμα το ταχύτερο δυνατόν δύο από τα οχήματα που ήδη διαθέτει η ομάδα και τα οποία δεν χρησιμοποιούνται λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων και αγκυλώσεων.