Σάββατο
13
Απρίλιος
TOP

Επιταγή ακρίβειας: Έως 200 ευρώ το μήνα για τους πιο ευάλωτους

Η επιταγή ακρίβειας, που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και θα δοθεί σε «ευάλωτα» άτομα και νοικοκυριά μέσα στο μήνα, είναι πολύ πιθανό να μείνει και το νέο έτος ως μέτρο κατά της ακρίβειας και να καταβάλλεται σε μηναία βάση.

Ένα νέο επίδομα – βοήθημα για τους πιο ευάλωτους πολίτες – ενάντια στην ακρίβεια σχεδιάζεται από την κυβέρνηση και πιθανότατα θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τους πρώτους μήνες του ερχόμενου έτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως σήμερα, το ποσό του επιδόματος αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 150 με 200 ευρώ, και αναμένεται να δίνεται ανά μήνα.

Δηλαδή, κατά κάποιον τρόπο θα είναι μια μηνιαία επιταγή ακρίβειας. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτή αυτό το επίδομα θα είναι στο πλαίσιο του food pass ή θα «αυτονομηθεί» ως ξεχωριστό βοήθημα.

Για την ώρα, αυτό που έχει «κλειδώσει» είναι η καταβολή (εξ άπαξ) της επιταγής ακρίβειας των 250 ευρώ, που θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι κι άλλοι ευάλωτοι συμπολίτες μας γύρω στις 20 Δεκέμβρη.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει ένα νέο πακέτο μέτρων με φοροελαφρύνσεις, το οποίο θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις στο ρεύμα και αν χρειαστεί και στα καύσιμα.

Τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης, με συνέχιση της επιδότησης στην αντλία, όσο και το πετρέλαιο κίνησης εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο.

πηγη: politic.gr