Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

ΕΠΟ: Πειθαρχική δίωξη στον Αρίμπας και την Καλαμάτα για ρατσιστική συμπεριφορά

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε πειθαρχική δίωξη για ρατσιστική συμπεριφορά στον Αλεχάντρο Αρίμπας της Καλαμάτας και κινδυνεύει μέχρι και με πέντε αγωνιστικές τιμωρία.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη κατά της Καλαμάτας και του Αλεχάντρο Αρίμπας για ρατσιστική συμπεριφορά στο παιχνίδι με τον Ιωνικό

Με βάση τα άρθρα που κλήθηκαν σε απολογία, ο ποδοσφαιριστής κινδυνεύει με πέντε αγωνιστικές και πρόστιμο 30 χιλιάδων (άρθρο 18, παρ. 1) ευρώ, ενώ η ομάδα κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι άνευ αγώνος με πρόστιμο (άρθρο 18, παρ. 2α).

Παράλληλα σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου, οι ποινές αυτές μπορούν να επιβληθούν μειωμένες αν οι εμπλεκόμενοι αποδείξουν ότι ήταν υπεύθυνοι σε μικρό βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωνικός εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο Αμπιόλα Ντάουντα ήταν θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) του Arribas Alejandro, ποδοσφαιριστή της ομάδας «Καλαμάτα Π.Σ.» και β) Καλαμάτα Π.Σ.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 5-2-2024 στην Καλαμάτα όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Καλαμάτα-Ιωνικός για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, ο Arribas Alejandro ως ποδοσφαιριστής της ομάδας «Καλαμάτα Π.Σ.» διέπραξε σε βάρος άλλου ποδοσφαιριστή της ομάδας «Ιωνικός» περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη.

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1,2α,3, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο“.

πηγη sport24.gr