Δευτέρα
27
Ιούνιος
TOP

Έρχεται προς έγκριση στο Δ.Σ. της Καλαμάτας η ΜΠΕ για το μεγάλο αντιπλημμυρικό του “Μορέα” (video)

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που πρόκειται να εξελιχθούν και να θωρακίσουν την Καλαμάτα. Το αντιπλημμυρικό που πιάνει μια ακτίνα από το Πήδημα έως τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έμοιαζε… κολλημένο το τελευταίο διάστημα, με την αγωνία διάχυτη για το που βρίσκονταν οι εξελίξεις. Χρειάστηκε το προηγούμενο μας δημοσίευμα (δείτε εδώ) για να υπάρξει η ενημέρωση πως τα πράγματα ξεμπλοκάρουν και λαμβάνουν τροχιά τελικών εγκρίσεων.

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου έχει ήδη αποστείλει προς γνωμοδότηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), αναμένοντας τις παρατηρήσεις και την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία από την Περιφέρεια, το υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία για την υλοποίηση και αυτού του έργου.

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα -την Πέμπτη 26 Μαΐου- έρχεται στο Δ.Σ. της Καλαμάτας προς έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται ως προς τα πρόσθετα/συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα στην περιοχή της Καλαμάτας.

Να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση μοιάζει να είναι “κλειδωμένη”.

Δείτε τα όσα είχαν παρουσιαστεί για το έργο στην εκπομπή “διάλογοι”

O Νέδοντας

 

Το σκεπασμένο τμήμα στην Καλαμάτα 

Κάτω από το σκεπασμένο τμήμα

Φωτογραφίες BEST TV