Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Έρχεται ψυχρή εισβολή με πολικές αέριες μάζες, βροχές, καταιγίδες -Πότε ξεκινά η αλλαγή του καιρού

Χειμωνιάτικη στροφή θα κάνει ο καιρός στο προσεχές διάστημα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν μια περίοδο αστάθειας, με κακοκαιρίες και αισθητά πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Αιτία θα είναι μια ψυχρή εισβολή από τις πολικής προέλευσης αέριες μάζες που σταδιακά θα ωθηθούν προς τα νότια τμήματα της Ευρώπης. Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, ο μετεωρολόγος του Open Κλεάρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι αυτό το «ατμοσφαιρικό βουνό» που υπάρχει στα νότια τμήματα της Ευρώπης -και το οποίο «μπλοκάρει» τις κακοκαιρίες- θα κινηθεί προς τα ανατολικά (Ιβηρική), ανοίγοντας τον δρόμο σε κακοκαιρίες από τη Βορειοδυτική Ευρώπη να κινηθούν προς τα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της Ευρώπης. Τι σημαίνει αυτό;

«Για τις επόμενες, αρκετές ημέρες και έως το τέλος του μήνα θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα έχουμε γενικά άστατο καιρό, οι βροχές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια, θα πάμε σε πιο συμβατές με την εποχή θερμοκρασίες» τόνισε ο κ. Μαρουσάκης, υπογραμμίζοντας ότι για αυτό το διάστημα δεν αναμένονται ακραία φαινόμενα.

«Έρχονται σκληρά κρύα τον Φεβρουάριο»
Ο μετεωρολόγος του Open είπε στη συνέχεια ότι «τα σκληρά κρύα θα τα περιμένουμε μέσα στον Φεβρουάριο. Όταν δηλαδή το ατμοσφαιρικό βουνό κινηθεί πιο βόρεια (Αγγλία) και βοηθήσει τις πολικές αέριες μάζες να κινηθούν προς την περιοχή μας». Όπως εξήγησε, αυτό αναμένεται να συμβεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, οπότε ο υδράργυρος θα κινείται στους 13 με 16 βαθμούς και θα εκδηλώνονται κακοκαιρίες με βροχές, καταιγίδες και χιόνια μόνο στα ορεινά – όχι σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Αρναούτογλου: Ψυχρή εισβολή από τις 21 Ιανουαρίου
Για τη μεταβολή του καιρού μίλησε στο δελτίο της ΕΡΤ και ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο κ. Αρναούτογλου έδωσε νέα στοιχεία για την αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου, καθώς κρύες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη φαίνεται πως θα πλησιάσουν προς την περιοχή μας και θα μας θυμίσουν ότι ακόμη βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: iefimerida.gr