Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Έρχονται πρόστιμα για 3.000.000 οδηγούς στην Ελλάδα -Ποιος είναι ο λόγος

Οι παραβάτες θα λαμβάνουν μέσω SMS και ηλεκτρονικά μια τελευταία προειδοποίηση για να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία.

Ένα νέο σύστημα ηλεκτρικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό όσων οχημάτων κυκλοφορούν δίχως να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, δεν έχουν περάσει τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο και είναι ανασφάλιστα βρίσκεται προ των πυλών επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του carandmotor.gr.

Πριν την επιβολή των προστίμων, οι ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων θα λαμβάνουν μια τελευταία προειδοποίηση μέσω εφαρμογής που είναι έτοιμη και αρχικά θα παρέχει ενημέρωση για τον εκπρόσθεσμο έλεγχο. Όπως διακρίνεται στην φωτογραφία που δημοσιεύει αποκλειστικά το Carandmotor.gr το μήνυμα που εμφανίζεται στο wallet Gov.gr αναγράφει ότι: «Προθεσμία ΚΤΕΟ για το όχημα με Αριθμό Κυκλοφορίας (…) στις 21/03/2024.»

Με αυτόν τον τρόπο το ηλεκτρονικό σύστημα θα ενημερώνεται αυτομάτως αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος που έχει ειδοποιηθεί πέρασε το όχημά του από ΚΤΕΟ ή ανανέωσε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός επιβολής διοικητικών και χρηματικών προστίμων.

Κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μέσω του wallet του Gov.gr θα ενημερωθούν και οι περίπου 550.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα όπως επίσης και οι περίπου 2,4 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν τα περνούν από ΚΤΕΟ ώστε να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες έχουν δίνοντάς τους προθεσμία κάποιων ημερών.

Στην εφαρμογή Wallet στο Gov.gr εμφανίζονται διάφορα έγγραφα τα οποία μπορεί ο χρήστης να προσθέσει στο προσωπικό του ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

πρόστιμα παραβάτες
Διαβάστε περισσότερα εδώ