Δευτέρα
4
Μάρτιος
TOP

Έρευνα Focus Bari: Στο 97% η χρήση Internet στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την νέα έκδοση της Έρευνας Focus on Tech Life που «τρέχει» με πρωτοβουλία της Focus Bari από το 1995, η χρήση internet στην χώρα μας είναι πλέον καθολική, ενώ συνεχώς αυξάνεται και ο βαθμός αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δίνει το διαδίκτυο στους πολίτες-καταναλωτές για επικοινωνία, ενημέρωση, κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση, αγορές κλπ.

Από τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι η χρήση internet φτάνει πλέον στο 97%, με όλο και περισσότερους ηλικίας 55+ να γίνονται fans του διαδικτύου. Δηλαδή, πρακτικά, σχεδόν όλοι οι Έλληνες είναι χρήστες του παγκόσμιου ιστού.

Το smartphone διατηρεί την πρωτιά του ως η κύρια συσκευή σύνδεσης στο internet με 97% των Ελλήνων να το χρησιμοποιούν καθημερινά και μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης να σημειώνεται στις μικρότερες ηλικίες.

Πάνω από 8 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, και πάνω από 7 στους 10 πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές με δημοφιλέστερο τρόπο πληρωμής τις χρεωστικές κάρτες.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν 2 στους 5 Έλληνες έχουν ακουστά τον όρο Metaverse με τις μικρότερες ηλικίες να έχουν μεγαλύτερα ποσοστά γνώσης.

Τέλος, σχεδόν 9 στα 10 παιδιά 5-12 χρόνων μπαίνουν στο internet είτε μέσω κινητού, είτε μέσω tablet.

πηγη; ot.gr