Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Έρευνα: Οι καταναλωτές «κόβουν» από παντού – 1 στους 2 δυσκολεύεται να αποπληρώσει χρέη (video)

Σε δραστικές περικοπές τόσο στην κατανάλωση ενέργειας αλλά και σε άλλες αγορές προχωρούν οι Έλληνες καταναλωτές λόγω του κύματος ακρίβειες που πλήττει την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Opinion Poll για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ειδικότερα, το 83.7% προχωρά σε μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας, το 83.2% στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων, το 66.4% στις μετακινήσεις με το προσωπικό αυτοκίνητο και το 66% στις μέρες των διακοπών. Επίσης ένα 18.7% κάνει κάποιες περικοπές όσον αφορά στην φροντιστηριακή προετοιμασία των παιδιών τους για την είσοδο στα Α.Ε.Ι.

Έρευνα: Οι καταναλωτές «κόβουν» από παντού – 1 στους 2 δυσκολεύεται να αποπληρώσει χρέη -1

Παράλληλα φαίνεται ότι οι αυξήσεις δυσκολεύουν πολύ και αρκετά το 53.3% στην ανταπόκρισή τους σε υποχρεώσεις όπως αποπληρωμή δανείων, καρτών κ.λπ. Το 26.8% απαντά ότι δυσκολεύεται λίγο και καθόλου.

Έρευνα: Οι καταναλωτές «κόβουν» από παντού – 1 στους 2 δυσκολεύεται να αποπληρώσει χρέη -2

Κυριαρχεί η απαισιοδοξία

Το 66.5% δηλώνουν μάλλον και σίγουρα απαισιόδοξοι για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση ενώ το 32.1%  δηλώνουν σίγουρα και μάλλον αισιόδοξοι.  Το 83.3% θεωρεί ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επιδράσει παγκόσμια, άρα και στην χώρα στην άνοδο των τιμών συνολικά. Το 47% θεωρεί ότι η διεθνής συγκυρία είναι η βασική αιτία για τις όποιες αυξήσεις υπάρχουν, με το 45.2% να θεωρεί ως βασική αιτία την πολιτική της ελληνικής Κυβέρνησης.