Σάββατο
1
Απρίλιος
TOP

Έρευνα στο Δήμο Καλαμάτας για επισκέπτες ηλικίας 55+

Η ανάδειξη των υπηρεσιών τουρισμού που μπορούν να προσφερθούν από την περιοχή του Δήμου Καλαμάτας προς επισκέπτες ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών, οργανώνεται από το Δήμο σε συνεργασία (χωρίς κόστος) με την εταιρεία 50+Hellas.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η εταιρεία θα διενεργήσει επιστημονική έρευνα, τ’ αποτελέσματα της οποίας θα τεθούν προς χρήση από το Δήμο Καλαμάτας κι όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η έρευνα και οι περιοχές διεξαγωγής αυτής, που οργανώθηκαν σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας, την Ένωση Ξενοδόχων, τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής και το Σχολείο Τουρισμού, θα διεξαχθεί σε σημείο συνάθροισης κοινού της πόλης, στο Αερολιμένα, σε ξενοδοχεία αλλά και σε καταστήματα εστίασης.

Ο Δήμος ανταποκρίθηκε θετικά, στην χωρίς κόστος πρόταση της εταιρείας, αναγνωρίζοντας ότι το τουριστικό προϊόν ως δυναμικά εξελίξιμο, πρέπει να αναλύεται και να διαμορφώνεται με τρόπο επιστημονικό. Η συγκεκριμένη δε προσπάθεια αναμένεται να συνεισφέρει θετικά στη δημιουργία χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων της περιοχής.