Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Εργαζόμενοι γονείς: Το κλειδί για να μεγαλώσετε παιδιά που θα επιτύχουν στη ζωή

Για τους περισσότερους εργαζόμενους γονείς, η εξισορρόπηση των απαιτήσεων της δουλειάς με την ανάγκη αφιέρωσης περισσότερου χρόνου με τα παιδιά τους μπορεί να είναι ένας συνεχής, αγχωτικός αγώνας.

Ωστόσο πλέον μπορούν να σταματήσουν να μετρούν με αγωνία τις ώρες και τα λεπτά που περνούν στη δουλειά αντί για το σπίτι, λέει η Δρ Tovah Klein.
«Η ποιότητα του χρόνου που περνάτε με τα παιδιά σας έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα – και είναι ο μεγαλύτερος καταλύτης για την ανάπτυξη και τη μελλοντική επιτυχία του παιδιού σας», λέει η Klein, παιδοψυχολόγος στο Barnard College του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στο CNBC.

Η έρευνα το επιβεβαιώνει: Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του χρόνου που αφιερώνουν οι γονείς με τα παιδιά μεταξύ 3 και 11 ετών και της επιτυχίας αυτών των παιδιών αργότερα στη ζωή τους, διαπίστωσε μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Marriage and Family.

Έχοντας αυτό κατά νου, οι γονείς αρκεί να εστιάσουν στο να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις με τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του χρόνου που μπορούν να περάσουν μαζί τους, τονίζει η παιδοψυχολόγος. Αυτό είναι το κλειδί για να τα βοηθήσουν να γίνουν ενήλικες με αυτοπεποίθηση και κίνητρα.
«Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν κίνητρο γιατί η επιτυχία στη ζωή, στον επιχειρηματικό κόσμο, στον κόσμο των τεχνών και οτιδήποτε άλλο, πρέπει να προέρχεται από κάποιο εσωτερικό κίνητρο», υπογραμμίζει η Klein.

Ποιότητα αντί για ποσότητα

Πιθανότατα, τα παιδιά «δεν μετρούν τα λεπτά ή τις ώρες» που περνούν οι γονείς στη δουλειά. Αντίθετα, κρίνουν την ποιότητα των αλληλεπιδράσεών τους όταν εκείνοι βρίσκονται στο σπίτι. Δεν υπάρχει ελάχιστος χρόνος -εκτός από τον καθόλου, φυσικά- που πρέπει να αφιερώσουν οι γονείς με τα παιδιά τους για να δημιουργήσουν αυτές τις συνδέσεις.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.moneyreview.gr πατώντας εδώ