Κυριακή
27
Νοέμβριος
TOP

Ερντογάν μετά το φρένο από ΗΠΑ για τα F-16: Ξέρουμε ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα εναντίον μας μετά από 100 χρόνια

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε πάλι σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την χώρα μας να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή.

Παράλληλα οι όροι που έθεσε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ στην Τουρκία για τα F-16 οδήγησε τον Ταγίπ Ερντογάν σε νέο παραλήρημα και νέες προκλήσεις.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην συνέλευση της τουρκικής βουλής δήλωσε πως η Τουρκία γνωρίζει ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας μετά από 100 χρόνια. «Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος. «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Ερντογάν: Η Τουρκία διευθύνει τις παγκόσμιες σχέσεις, δεν αλλάζει άξονα
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέκλεισε τους ισχυρισμούς πως η χώρα του βιώνει μια μετατόπιση του άξονα.
«Κάποιοι κύκλοι προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες της εξωτερικής μας πολιτικής (μεταξύ άλλων, η μεσολάβηση για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας) ως ‘μετατόπιση του άξονα’. Ωστόσο, η Τουρκία δεν βιώνει μια μετατόπιση άξονα- ενισχύει τον δικό της άξονα, έχοντας ταυτόχρονα διαφορετικές διπλωματικές σχέσεις στον κόσμο με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα».

Η Τουρκική Δημοκρατία, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, επηρεάζεται σημαντικά από τις παγκόσμιες εξελίξεις, είπε. «Η Τουρκική Δημοκρατία δεν έχει την πολυτέλεια να κλείνεται στον εαυτό της, να απομονώνεται από τον έξω κόσμο και να παρακολουθεί τα γεγονότα στην περιοχή της, καθυστερώντας να αποφασίσει με ποιανού το μέρος είναι», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: iefimerida.gr