Παρασκευή
19
Αύγουστος
TOP

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την αναστολή λειτουργίας τραπεζικών καταστημάτων στη Μεσσηνία

Ερώτηση με θέμα την αναστολή λειτουργίας τραπεζικών καταστημάτων στο νομό Μεσσηνίας απέστειλε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

 Η ΕΡΩΤΗΣΗ 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κκ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:  1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

  1. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από το 2015 και εντεύθεν, επί Κυβερνήσεως των κκ Τσίπρα και Καμμένου, που οι Τράπεζες πέρασαν ουσιαστικά σε ξένα χέρια, σταδιακά έχουν κλείσει πολλά καταστήματα σε πόλεις και κωμοπόλεις του Νομού Μεσσηνίας.

Με πιο πρόσφατη αυτή του τέως Δήμου Γαργαλιάνων, που ταυτόχρονα δυο Τράπεζες, η ΕΤΕ και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχουν γνωστοποιήσει ότι πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους, παρότι η δεύτερη διαθέτει και ιδιόκτητα ακίνητα στις περιοχές αυτές.

Η παραπάνω απόφαση, εφόσον υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει μεταξύ άλλων τεράστια προβλήματα στη διευκόλυνση των πολιτών αλλά και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία, με μεγάλες εξαγωγές και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, καθώς οι τέως Δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών έχουν υψηλή παραγωγικότητα σε καλλιέργειες κηπευτικών και ελαιολάδου.

Επειδή οι πολίτες των παραπάνω περιοχών αλλά και όλης της Μεσσηνίας είναι ανάστατοι από αυτές τις συμπεριφορές των Διοικήσεων των Τραπεζών, που αγνοούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για ανάπτυξη και διευκόλυνσής τους, αποσκοπώντας μόνο στο κέρδος τους,

 

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί :

 

Τι θα πράξουν άμεσα για τα Τραπεζικά Καταστήματα, που έχουν παύσει την λειτουργία τους ή σχεδιάζεται να την αναστείλουν στον Νομό Μεσσηνίας και ιδιαίτερα γι΄αυτά στις πόλεις των Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ