Κυριακή
5
Δεκέμβριος
TOP

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την αναβολή προανάρτησης Κτηματολογίου Τριφυλίας και διόρθωση στοιχείων στο κτηματολόγιο

Ερώτηση του Βουλευτή  Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλου προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αναβολή προανάρτησης Κτηματολογίου Τριφυλίας και διόρθωση στοιχείων στο κτηματολόγιο.

“Τη Δευτέρα 23/8 έγινε η προανάρτηση για το Κτηματολόγιο στο Νομό Μεσσηνίας που περιλαμβάνει και την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας που είχε προαναγγελθεί επίσημα από το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ από τον Ιούλιο μήνα.

Από τους μέχρι σήμερα εκτεταμένους ελέγχους που έχουν γίνει  στο διάστημα των δύο εβδομάδων για δηλώσεις που έχουν υποβληθεί  , διαπιστώθηκε ότι όσον αφορά τα όρια των γεωτεμαχίων το κτηματολόγιο έχει αστοχήσει στην Τριφυλία σε ποσοστό 90%, ενώ υπάρχουν και λάθη στα υπόλοιπα στοιχεία σε μικρότερο βαθμό. Δηλαδή δεν υπάρχει χωράφι και οικόπεδο που να βρίσκεται στη σωστή θέση. Οι πολίτες για όλα αυτά είχαν υποβάλει εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα συνταγμένα από μηχανικούς με επίγειες μετρήσεις συντεταγμένων και είχαν πληρώσει και το ανάλογο κόστος.

Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της αναδόχου εταιρίας ΓΕΩΤΟΠΟΣ Α.Ε. αλλά και του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, το οποίο όφειλε να διαπιστώσει την αστοχία και να μη προχωρήσει στην προανάρτηση αλλά να επιβάλει στην ανάδοχο εταιρεία να εκτελέσει το ανατεθέν έργο σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πρόκειται να γίνει αναβολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου  της Τριφυλίας ώστε ο ανάδοχος να προβεί  στις διορθώσεις σύμφωνα με αυτά που οι πολίτες έχουν υποβάλει ;

                                                                     Ο Ερωτών Βουλευτής 

                                                                ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ