Παρασκευή
2
Ιούνιος
TOP

Ερώτηση πέντε δημοτικών συμβούλων μελών του Δ.Σ. Συνδέσμου Ύδρευσης δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Μάνης για τα οικονομικά του Συνδέσμου

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση μπήκε ο Σύνδεσμος Ύδρευσης

“Κοινή δήλωση 5 δημοτικών συμβούλων μελών του Δ.Σ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΗΣ

Ο λογαριασμός του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος που καταγράφεται στον Σύνδεσμο για το μήνα Οκτώβριο δείχνει τετραπλασιασμό της τιμής του ρεύματος επιβεβαιώνοντας έτσι τις ανησυχίες όλων. Ενδεικτικά για το αντλιοστάσιο του Πηδήματος του Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας Μεσσήνης και Μάνης πέρσι το Σεπτέμβρη ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ήταν 50.000 ευρώ , φέτος τον Σεπτέμβρη έφτασε στις 108.267 ευρώ, ενώ μετά από ένα μήνα τον Οκτώβριο, σχεδόν με ένα άλμα διπλασιάστηκε καταγράφοντας νέο ρεκόρ 191.077 Ευρώ! .

Αν σημειώσουμε ότι το ταμειακό υπόλοιπο του Συνδέσμου σήμερα είναι 934.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζουμε τις οφειλές τα δυο τελευταία χρόνια του δήμου Μάνης 103.000, Δήμου Μεσσήνης το τελευταίο χρόνο 72.000 ευρώ και ότι ο Σύνδεσμος θα χρειαστεί 300.000 ευρώ το μήνα, φυσικά αν δεν αυξηθεί και άλλο το κόστος του ρεύματος, μένουν πολύ λίγες ημέρες οικονομικά μέχρι το σημείο μηδέν. Το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα. Σημειώνουμε ότι από αυτά τα χρήματα μισθοδοτούνται οι εργαζόμενοι στον Σύνδεσμό και καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, ασφαλώς αφορά όλη τη χώρα αλλά ταυτόχρονα και κάθε δήμος το αντιμετωπίζει διαφορετικά και με άλλο τρόπο.

Προτείνουμε να συγκληθεί διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης με την παρουσία των Δημάρχων και των επικεφαλής των παρατάξεων ώστε να παρθούν αποφάσεις.

Επίσης τονίζουμε ο Σύνδεσμος δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του είχαν δοθεί ώστε να διεκδικήσει προγράμματα Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες προϋποθέσεις για τη μείωση του κόστους.

Δυστυχώς στη μοναδική αποτυχημένη προσπάθεια από την πλειοψηφία του Δ.Σ. για εγκατάσταση  Φωτοβολταϊκών, προσπάθησε να ενοικιάσει χώρο από τη “Διοκλής” με υψηλό ενοίκιο από 400Ευρώ στις 4.000 Ευρώ, με αξεπέραστα τελικά νομικά προβλήματα.

Τέλος επισημαίνουμε ότι οι Δημοτικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν τους ελάχιστους οκτώ εργαζόμενους του Συνδέσμου και να σταματήσουν να σχεδιάζουν με βάση ας πληρώσουν οι καταναλωτές!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΛΙΑΠΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε»

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ κίνηση πολιτών» (ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)

ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)