Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Εθιμοτυπική επίσκεψη Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Tην Δευτέρα 20-2-2023 το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βαγγέλη Ξυγκώρο και μέλη της Διοίκησης αναπτύχθηκαν θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Μεσσήνης, με σημαντικότερα τα εξής:
1) Η έναρξη του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Μεσσήνης» στα πλαίσια του οποίου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο και ελκυστικό κέντρο στην πόλη καθώς και η κατασκευή ψηφιακής πλατφόρμας η οποία θα δώσει την δυνατότητα προβολής και αλληλεπίδρασης με το κοινό στις τοπικές επιχειρήσεις.
2) Η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και σεμιναρίων για τις τοπικές επιχειρήσεις.
3) Η διεκδίκηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ από την Κεντρική Κυβέρνηση αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους.
4) Ο νέος νόμος του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις Κυριακές, ο οποίος ανοίγει την κερκόπορτα για την επταήμερη λειτουργία των καταστημάτων χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Εμπορικών Συλλόγων και των Επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ξυγκώρος, τόνισε την σημασία της άριστης συνεργασίας που είχαμε την προηγούμενη τριετία και τα αποτελέσματα που έφερε σε θέματα επιχειρηματικότητας, την ενδυνάμωση της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών με το σχεδιασμό στοχευμένων σεμιναρίων μέσω της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καθώς και τη στήριξη για από κοινού δράσεις πολυεπίπεδης ανάδειξης και προβολής της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής με έμφαση στην Αρχαία Μεσσήνη.

Τέλος υπήρχε δέσμευση αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και να επεκταθεί μέσα από την καθιέρωση μηνιαίας συνάντησης με την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης.