Δευτέρα
5
Ιούνιος
TOP

Έτοιμος ο Δ. Βρεττάκος: «Θα κατεβάσουμε το μεγαλύτερο συνδυασμό -Η σημερινή δημοτική αρχή η χειρότερη που πέρασε ποτέ» (video)

Πέρα από δριμεία κριτική, καθώς χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή του δήμου Πύλου-Νέστορος ως «την χειρότερη που έχει περάσει στην ιστορία του δήμου», ο Δημήτρης Βρεττάκος προσέφερε στην σημερινή του τηλεοπτική παρουσία στην εκπομπή «Τι λες τώρα» και αρκετά στοιχεία στην όλη προεκλογική κουβέντα για την περιοχή, ανοίγοντας έτσι από νωρίς το «παιχνίδι» της επόμενης μέρας.

Μιλώντας στην Δέσποινα Ηλιοπούλου ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Νεστόριος Σοφία» μίλησε για την προσπάθειά του που αγκαλιάζεται από την ανάγκη της ίδιας της κοινωνίας και που συμβάλλει στην δημιουργία ενός πολυπληθούς συνόλου. «Επιθυμούμε να ασχοληθούμε εμείς όχι εγώ. Θα είμαστε ο μεγαλύτερος συνδυασμός που έχει ποτέ καταρτιστεί, 300 άτομα ίσως και περισσότερα, για να δημιουργήσουμε οργανωμένα μια πρόταση και να αλλάξουμε τη ρότα του δήμου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σε αυτό σημείο αναφέρθηκε και στα στελέχη που αναμένεται να είναι και πρόσωπα από τους άλλους συνδυασμούς και εκλεγμένοι σύμβουλοι (!) που έρχονται να συνεισφέρουν στην προσπάθειά του σε «μια κοινή συνισταμένη για να πάμε το δήμο μπροστά», ενώ δεσμεύτηκε για σταδιακές ανακοινώσεις ονομάτων, χωρίς αυτό να διαμορφώνει ένα πεδίο παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Στόχος του όπως πρόσθεσε «…να αλλάξουμε και το ύφος και το είδος της δημοτικής αρχής».

Ο κ. Βρεττάκος ακολούθως επέκρινε τη σημερινή δημοτική αρχή για έλλειμμα δημοκρατίας σημειώνοντας πως «…δυστυχώς είμαστε ο δήμος που έχει μείνει εντελώς πίσω σε έργα. Και είναι η χειρότερη δημοτική αρχή που έχει περάσει στην ιστορία του δήμου» και εστίασε πως δεν έχει αξιοποιηθεί το τρίπτυχο: τουρισμός, πολιτισμός, αγροτική ανάπτυξη.

Μάλιστα χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του για την προσπάθεια προβολής που δεν γίνεται, ούτε οργανωμένα ούτε και μεθοδικά ούτε και στοιχειωδώς «…ο δήμος διαθέτει προϋπολογισμό τουριστικής προβολής 2.000€ -τόσο επί Καφαντάρη όσο και επί Καρβέλα! Τι να προκρίνει κανείς να προβάλλει; Τις ομορφιές, τον πολιτισμό μας, τα 4 γήπεδα γκολφ που είμαστε η μοναδική περιοχή στη χώρα;»

Πρόσθεσε πως δεν εκτελείται κανένα έργο και στάθηκε εμφατικά στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πριν από 12 χρόνια επί δημαρχοντίας του Θεόδωρου Σαλαντή στην Κορώνη: «Επί κ. Σαλαντή δημάρχου Κορώνης που είχε οραματιστεί το γυμνάσιο λύκειο Κορώνης και το βιολογικό Κορώνης, έχουν περάσει 12 χρόνια και πάντα μπαίνει  στον προϋπολογισμό του δήμου και δεν έχει ξεκινήσει…»

Για τη μαρίνα της Πύλου αναφέρθηκε σε έναν διαγωνισμό με μεγάλες ελλείψεις σημειώνοντας πως «είμαστε σύμφωνοι στο να αναπτυχθεί η μαρίνα αλλά δεν είμαστε καθόλου σύμφωνοι να περιλάβει το μισό παλαιό λιμάνι και τον χώρο των μισών παλαιών σφαγείων. Θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν δεν θα έχουν το περιθώριο στάθμευσης. Δυστυχώς οι προηγούμενες αρχές των τελευταίων 20 ετών δεν έχουν σχεδιάσει κανέναν χώρο στάθμευσης» και κατέληξε πως γίνεται ένας «διάλογος κωφών με Καρβέλα» και πως «ο διαγωνισμός έχει πάει στραβά, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα», ενώ κατέθεσε την πρόταση να γίνει δημοτική η μαρίνα.