Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

EURO 2024: Φίλαθλοι από 206 χώρες έκαναν 30 εκατομμύρια αιτήσεις για εισιτήρια

Η UEFA έκανε γνωστό ότι έλαβε 30 εκατομμύρια αιτήσεις εισιτηρίων από 206 χώρες για το EURO 2024, για την περίοδο πώλησης από 2 έως 12 Δεκεμβρίου.

Κάθε εθνική ομοσπονδία που συμμετείχε έλαβε 10.000 εισιτήρια για τους οπαδούς της για κάθε αγώνα και αρκετές ομοσπονδίες έχουν πουλήσει με επιτυχία το σύνολο των εισιτηρίων τους απευθείας στα δικά τους κλαμπ φιλάθλων.

Σε σύγκριση με την πρώτη φάση υποβολής αιτήσεων για το ευρύ κοινό-όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA-, στην οποία το 35% των εισιτηρίων ζητήθηκε από οπαδούς εκτός Γερμανίας, κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης αιτήσεων ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 59%.

Εκτός από τους φιλάθλους της Γερμανίας, τα περισσότερα εισιτήρια ζητήθηκαν από οπαδούς που υποστηρίζουν την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Αγγλία, την Αλβανία και την Κροατία.

Τις επόμενες εβδομάδες, η UEFA θα εκδώσει αζήτητα εισιτήρια και θα τα συμπεριλάβει στην κλήρωση μεταξύ των φιλάθλων που έκαναν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας (EURO2024.com/tickets).

ADVERTISEMENT
Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης πώλησης εισιτηρίων τον Οκτώβριο, πάνω από 20 εκατομμύρια εισιτήρια ζητήθηκαν από τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο για τα 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια που διατέθηκαν στο ευρύ κοινό.
Εισιτήρια θα δεσμευθούν επίσης προς πώληση για τους οπαδούς των εθνικών ομάδων που θα προκριθούν στα play-off του Euro 2024, που έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου και 26 Μαρτίου 2024.

Μια πλατφόρμα μεταπώλησης εισιτηρίων – διαθέσιμη την άνοιξη του 2024 – θα επιτρέψει στους φιλάθλους να προσφέρουν τα εισιτήριά τους προς μεταπώληση στην ονομαστική τους αξία μέσω του EURO2024.com/tickets.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ