Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Eurostat: Οι Έλληνες έχασαν τα πρωτεία της μακροβιότητας

Eurostat: Οι Έλληνες έχασαν τα πρωτεία της μακροβιότητας

341
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχεδόν όλες οι περιφέρειες της χώρας πλην της Ηπείρου έχουν προσδόκιμο ζωής στους άνδρες την περίοδο από 77,5 έως 80 έτη. Οι Δυτικοευρωπαίοι, όμως, ζουν έως τα 85 τους χρόνια.

Κατά την τριετία 2015-2017, το προσδόκιμο ζωής ενός νεογέννητου άνδρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ήταν 78,1 έτη. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες τείνουν να ζουν 5,4 έτη λιγότερο από τις γυναίκες στην ΕΕ.

Από όλες τις περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσηςη περιοχή της Μαδρίτης και το Δυτικό Λονδίνο κατέγραψαν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής των ανδρών στα 82.0 χρόνια κατά την περίοδο 2015-2017. Ακολούθησαν οι περιφέρειες της Ιταλίας και του Ηνωμένου ΒασιλείουΩς προς την Ελλάδα, όλες οι περιφέρειες της χώρας πλην της Ηπείρου έχουν προσδόκιμο ζωής στους άνδρες την περίοδο από 77,5 έως 80 έτη. Στην Ήπειρο το σχετικό περιθώριο έχει καταγραφεί μεταξύ 80 και 82,5 έτη.

Αντίθετα, το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση εντοπίστηκε στην κεντρική και δυτική Λιθουανία (69,7 έτη), κι ακολουθούν στη σχετική λίστα άλλες περιοχές που βρίσκονται στα κράτη μέλη της Βαλτικής, και μετά η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία.

Δείτε το χάρτη:

Πηγή: Eurostat

www.newmoney.gr