Δευτέρα
6
Φεβρουάριος
TOP

Ευκλής Καλαμάτας: Έκλεισε ο κύκλος του Ηλία Στακιά στον πάγκο της μπασκετικής ομάδας

Ο Ηλίας Στακιάς έχοντας καθίσει στον πάγκο του Ευκλή περίπου μια δεκαετία πήρε την μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει. Κλείνοντας ένα μεγάλο κύκλο καρποφόρας παρουσίας στον πάγκο του Ευκλή ο Ηλίας Στακιάς αφήνει πίσω του σημαντικό έργο στα τμήματα ανάπτυξης του συλλόγου.

Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε την απόφασή του μέσω των social media ευχαριστώντας τον σύλλογο για την πολυετή εμπιστοσύνη του: “Ένα υπέροχο ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Μετά από πολλή σκέψη, σε συνεννόηση με τη διοίκηση και πάντα σε καλό κλίμα, πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω από τον πάγκο του Ευκλή Καλαμάτας.

Μια διαδρομή που ξεκίνησε το 2011 γεμάτη όμορφες στιγμές, αλλά και πολλές δυσκολίες και μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν. Πάντα με οδηγό την ανιδιοτελή αγάπη για το άθλημα, τη σκληρή δουλεία, την ειλικρίνεια και το σεβασμό προς όλους.
Νιώθω μεγάλη τιμή και περηφάνια που ήμουν μέλος της οικογένειας του Ευκλή Καλαμάτας αυτά τα χρόνια. Αποχωρίζομαι αυτή την οικογένεια γεμάτος συναισθήματα και ικανοποίηση για όλα όσα επιτεύχθηκαν στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Το ανδρικό τμήμα της ομάδας ανέβηκε δύο φορές στην Α Κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην οποία κατάφερε να αγωνιστεί για έξι αγωνιστικές περιόδους. Δημιουργήθηκε ακαδημία, με τμήματα Μίνι, Παιδικού και Εφηβικού να συμμετέχουν αδιάκοπα τα τελευταία επτά χρόνια στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν η επιτυχία της φετινής εφηβικής ομάδας, αποτελούμενης στην πλειονότητα της, από αθλητές που έκαναν τα πρώτα μπασκετικά τους βήματα στο σύλλογο, να τερματίσει στην 3η θέση του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και αρκετοί εξ αυτών των εφήβων να έχουν ενεργή συμμετοχή στην ανδρική ομάδα. Η νίκη δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, όσο η καλή συμπεριφορά, η συνεχής προσπάθεια, η ατομική και ομαδική βελτίωση. Εκατοντάδες παιδιά πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από την ακαδημία, πήραν χρόνο συμμετοχής σε αγώνες, έμαθαν και αγάπησαν το μπάσκετ.
Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν την ευγνωμοσύνη μου για όσους συνεργάστηκα. Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο του Ευκλή κα. Ελένη Οικονομοπούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο για τη εμπιστοσύνη και τη στήριξη προς το πρόσωπο μου και τη δυνατότητα που μου έδωσαν να εξελιχθώ τόσο ως προπονητής όσο κι ως άνθρωπος. Εύχομαι τα καλύτερα στον σύλλογο και να έχει πάντα επιτυχίες.
Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” ανήκει σε όλους τους αθλητές με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια και τους γονείς που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδία τους στην ακαδημία.
Καλή συνέχεια σε όλους.”
Την ίδια ώρα το σωματείο του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Η πρόεδρος του Συλλόγου Πεζοπόρων -Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” κα. Ελένη Οικονομοπούλου και το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστούν θερμά τον προπονητή Ηλία Στακιά για την μεγάλη του προσφορά στο Μπασκετικό τμήμα και του εύχονται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.
   Κλείνει ένα μεγάλο μπασκετικό ταξίδι άψογης συνεργασίας, που ξεκίνησε το 2011.
Σε αυτά τα 11 χρόνια παρουσίας του Ηλία Στακιά στον πάγκο της ομάδας, η ανδρική μας ομάδα είχε δύο ανόδους και 6 χρόνια παρουσίας στην Α΄  Κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Το 2015 ήταν η ιστορική πρώτη άνοδος του τμήματος στην μεγάλη κατηγορία της Ένωσης.
Παράλληλα δημιουργήθηκε από το 2016 Ακαδημία Μπάσκετ με τμήματα Μίνι, Παιδικού και Εφηβικού να συμμετέχουν στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
   Κόουτς σε ευχαριστούμε για το ήθος σου, καλή συνέχεια στο άθλημα του μπάσκετ που τόσο αγαπάς !
Ήσουν όλα αυτά τα χρόνια και θα είσαι πάντα ένα αγαπημένο μέλος της μεγάλης οικογένειας του ”Ευκλή” ! >>