Κυριακή
16
Ιούνιος
TOP

F1: Ο «άγγελος» του Μίκαελ Σουμάχερ – Τα μυστικά για την κατάστασή του

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το τραγικό ατύχημα του θρύλου της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές άλπεις. Δέκα χρόνια και από την τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Η γυναίκα του Κορίνα, όλα αυτά τα χρόνια, προστατεύει με κάθε τρόπο το απόρρητό του και κάθε λεπτομέρεια για την υγεία του άσου της Φόρμουλα 1.

Συνεχίζει, σύμφωνα με τη The Sun, να διαχειρίζεται όχι μόνο τη ζωή του αλλά και μια περιουσία 500 εκατομμυρίων λιρών.

Η 54χρονη γυναίκα του Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται στην καρδιά της αυτοκρατορίας του που εκτιμάται σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Αν και ο διάσημος οδηγός της Φόρμουλα 1 είχε έναν κύκλο οικονομικών και φορολογικών συμβούλων, πάντα άκουγε τη γυναίκα του και το ζευγάρι έπαιρνε μαζί τις αποφάσεις.

Με ακίνητα σε διαφορετικές ηπείρους, η Κορίνα συναντά μια μικρή ομάδα τεσσάρων ή πέντε συμβούλων περίπου τρεις ή τέσσερις φορές τον χρόνο.

Είναι τότε που παίρνει τις αποφάσεις της σχετικά με τις πωλήσεις και τις επενδύσεις.

Η αυτοκρατορία των 500 εκατομμυρίων λιρών φέρεται να συρρικνώνεται, με την Κορίνα να έχει θέσει προς πώληση πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, όπως το ιδιωτικό του τζετ και το σπίτι του στη Νορβηγία.

Η οικογένεια έχει αποσυρθεί στο απομονωμένο σπίτι της στην όχθη της λίμνης της Γενεύης.

Ήταν το καλοκαίρι του 2022 που η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ απέκτησε ένα οικόπεδο στη Μαγιόρκα έναντι 2,4 εκατομμυρίων λιρών.

Η Κορίνα διαχειρίζεται εκατομμύρια σε ακίνητα. Ως ιδιοκτήτρια ράντσο σε Ελβετία και Αμερική έχει κερδίσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο λίρες σε χρηματικό έπαθλο με τα άλογά της.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη ένα τρομακτικό ατύχημα ενώ έκανε σκι με τον γιο του Μικ τον Δεκέμβριο του 2013, μόλις έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τη Φόρμουλα 1.

Η Κορίνα φροντίζει τον Μίκαελ Σουμάχερ και τα παιδιά τους Μικ και Τζίνα-Μαρία από τότε που το τρομακτικό ατύχημα ανέτρεψε τη ζωή τους.

Η 26χρονη Τζίνα-Μαρία είναι δεινή στην ιππασία όπως η μητέρα της, ενώ ο 24χρονος Μικ ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα Haas.

Κανείς εκτός του στενού κύκλου του Μίκαελ Σουμάχερ δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει με τον θρύλο της Φόρμουλα 1.

Στενοί του φίλοι ισχυρίστηκαν πως τους έχει απαγορευτεί να δουν τον Μίκαελ Σουμάχερ και μια ομάδα δικηγόρων διασφάλισε πως δεν θα κοινοποιηθεί τίποτα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Η αφοσιωμένη σύζυγος του Μίκαελ Σουμάχερ έλεγε πάντα ότι απλώς ακολουθεί τις επιθυμίες του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, φροντίζοντας να κρατά την προσωπική του ζωή ιδιωτική.

Έχει αφήσει τα εκατομμύρια θαυμαστών του να αναζητούν την αλήθεια για την κατάστασή του.

Λίγες ημέρες πριν από το σοκαριστικό ατύχημά του, ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε μιλήσει για την αγάπη του για τη σύζυγό του στη γερμανική τηλεόραση. «Κατά τη διάρκεια των αγώνων μου ήταν ο φύλακας άγγελός μου» δήλωνε χαρακτηριστικά.

Και η Κορίνα συνέχισε να τον προσέχει από τότε και να είναι δίπλα του από τη στιγμή που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Grenoble.

Φέρεται να έχει μετατρέψει την έπαυλή τους σε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο με μια ομάδα 15 γιατρών να παρέχει 24ωρη περίθαλψη με κόστος 115.000 λιρών την εβδομάδα.

Το πυκνό δάσος και οι φράχτες ασφαλείας έχουν κρατήσει μακριά κάθε πιθανή εισβολή.

Αναφέρεται πως η Κορίνα έχει εξοπλίσει το σπίτι τους με ένα μίνι νοσοκομείο 27 εκατομμυρίων λιρών για να κάνει τον Μίκαελ Σουμάχερ να αισθάνεται πιο άνετα.

Σε μια σπάνια συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό She το 2019 είχε αποκαλύψει πως είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ που έχει απαγορεύσει τη διαρροή ειδήσεων για την κατάστασή του.

Η επιθυμία του Μίκαελ Σουμάχερ

«Είναι στα καλύτερα χέρια αυτή τη στιγμή και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε. Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι ακολουθούμε την επιθυμία του Μίκαελ Σουμάχερ να κρατήσει μυστική την κατάσταση της υγείας του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια μάλιστα κινήθηκε νομικά το 2016 όταν το γερμανικό περιοδικό Bunte ανέφερε ότι ο θρύλος της Φόρμουλα 1 μπορούσε να περπατήσει.

Η δικαστική υπόθεση οδήγησε στην αποκάλυψη μερικών πληροφοριών, με τους δικηγόρους του Μίκαελ Σουμάχερ να επιβεβαιώνουν πως δεν μπορούσε να περπατήσει ακόμα και δύο χρόνια μετά το ατύχημα.

Η Κορίνα φέρεται επίσης να ηγήθηκε της προσπάθειας απόκρυψης μιας φωτογραφίας του Μίκαελ Σουμάχερ που φέρεται να τραβήχτηκε από έναν «φίλο» του άλλοτε παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1.

Φέρεται να διατέθηκε προς πώληση σε ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων έναντι του ιλιγγιώδους ποσού του ενός εκατομμυρίου λιρών.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ένα άγνωστο άτομο είχε τραβήξει μυστικά στιγμιότυπα και τα προσέφερε για υψηλά χρηματικά ποσά.

Η Κορίνα φέρεται να ζήτησε την παρέμβαση των αρχών, με τα μέσα ενημέρωσης να αρνούνται να αποκαλύψουν την πηγή τους και να επισημαίνουν πως δεν είδαν ποτέ καμία από τις εικόνες του Μίκαελ Σουμάχερ.

Τα πρόσφατα νέα θέλουν τον Μίκαελ Σουμάχερ να κάνει βόλτα με σπορ AMG Mercedeces για να τονώσει τον εγκέφαλό του με γνώριμους ήχους αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Μια ακόμα ενημέρωση ήρθε από τον μικρότερο αδερφό του Ραλφ Σουμάχερ που παραδέχτηκε ότι ο άσος της Φόρμουλα 1 μπορεί να μην αναρρώσει πλήρως ποτέ, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει προηγμένη ιατρική περίθαλψη.

ΠΗΓΗ in.gr