Πέμπτη
8
Δεκέμβριος
TOP

Φαντασμαγορική αυλαία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Με τον πιο όμορφο και μελωδικό τρόπο έπεσε η  αυλαία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο Αθλητικό Κέντρο της “Τέντας”.

22 χορωδίες από 11 έθνη άλλα διαγωνιστηκαν και άλλα συμμετείχαν σε  εννέα κατηγορίες αναδεικνύοντας το μεγαλείο της παραδοσιακής μουσικής από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Περισσότεροι από 1.000 ξένοι και Έλληνες φίλοι της μουσικής απολτασαν όλα όσα είχε να δώσει το Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει για μια ακόμη φορά με επιτυχία ο δήμος Καλαμάτας, η Κ.Ε. Φάρις και η Interkultur. Το Φεστιβάλ που παρά τα δύο χρόνια πανδημίας κατόρθωσε να κάνει την επανεκκίνηση που τόσο ανάγκη είχαν οι φιλοι της μουσικής ανά τον κόσμο,  εδώ στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με το όνομα της Καλαμάτας να ταξιδεύει σε ολάκερη την Ευρώπη.

Το Φεστιβάλ  την αυλαία του με τον πιο ενθουσιώδη τρόπο και την υπόσχεση την επόμενη χρονιά να επιστρέψει ακόμη πιο ισχυρό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού, όπως αποφάσισαν οι κριτές, είναι η χορωδία Canzone από την Εσθονία, στην οποία και επιδόθηκε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο ο Μεγάλο Βραβείο.

307700976 5399613633451153 8428034806364761631 n

Οι νικητές των κατηγοριών είναι οι κάτωθι:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΙΚΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ Ι

“VIVACE CHAMBER CHOIR” – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Μαέστρος, Mia Makaroff

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΙΚΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΙΙ

Vokalgruppen Kolorit – ΔΑΝΙΑ

Μαέστρος, Niels Græsholm

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΙΔΙΩΝ ΦΩΝΩΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΙΙ

Melifono (Greece)

Μαέστρος, Athanasia Kyriakidou

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ A CAPPELLA

Canzone (Estonia)
Μαέστρος, Ulrika Grauberg & Eneken Viitmaa

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Canzone (Estonia)
Μαέστρος, Ulrika Grauberg & Eneken Viitmaa

Ειδικό Βραβείο απονεμήθηκε στην Αθανασία Κυριακίδου (μαέστρο της χορωδίας Μελίφωνο, Ελλάδα) για το πιο χρωματώδες και πολυποίκιλο πρόγραμμα του διαγωνισμού.

Ειδικό Βραβείο, επίσης, απονεμήθηκε στην AdrianaIoana Iacob (τραγουδίστρια στη χορωδία Corala de Fete “Ciprian Porumbescu“, Ρουμανία).

Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ ήταν το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.