Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Φαντασμαγορική η Αναπαράσταση για την 195η επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στην Πύλο (video)

Η νύχτα έγινε μέρα και η ιστορική ναυμαχία «ζωντάνεψε» ξανά 195 χρόνια μετά… Ο δήμος Πύλου-Νέστορος τίμησε την 195η επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου έχοντας ως σημείο αναφοράς την φαντασμαγορική αναπαράσταση.

Εντυπωσιακό πραγματικά το τελετουργικό της  Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου με χιλιάδες κόσμου να κατακλύζει την Πύλο. Ένα γεγονός που σηματοδοτεί και καταδεικνύει την διάσταση μιας μάχης που έδωσε την τελική νίκη στην Επανάσταση του 1821, στον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.

“Παράδοση και πολιτισμός δεν είναι μόνο όσα κληρονομήσαμε. Είναι και όσα δημιουργούμε”, σημείωσαν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Στα ίδια νερά που έγινε η τελευταία μεγάλη μάχη της Ελληνικής Επανάστασης, ακούστηκε η πραγματική Ιστορία της Ναυμαχίας, δημιουργώντας ένα θεατρικό σκηνικό με συμμετοχή σκαφών από όλη την Ελλάδα. 

201 χρόνια μετά την Επανάσταση,
Στην 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου,
Στην πρώτη πράξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Εσείς είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις όλες εορταστικές εκδηλώσεις στην τηλεόραση BEST και σε υψηλή ανάλυση στο BEST Hybrid 1 στην υβριδική μας πλατφόρμα, αλλά μπορείτε να τις δείτε ξανά στον κάτωθι σύνδεσμο:

Δείτε τα όσα σημείωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας