Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
TOP

FOOTBALL LEAGUE: Προχωράει με ΕΡΤ -Έρχεται νωρίτερα χρήμα… να ζεστάνει τα ταμεία των ομάδων – Στην τελική ευθεία για τη σέντρα

Η Ένωση Super League 2- Football League είχε συνάντηση τη Δευτέρα με την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της FL στο επίκεντρο. Αυτό που προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη αυτή είναι πως οι ομάδες θα λάβουν νωρίτερα κάποια χρήματα, που θα «ζεστάνουν» τα άδεια ταμεία τους.

Εν όψει λοιπόν της έναρξης του πρωταθλήματος στις 27-28/3 μπαίνει στην τελική ευθεία και το ζήτημα των τηλεοπτικών, αφού ο σκοπός της διοργανώτριας ήταν εξ αρχής ξεκάθαρος και στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει με την κρατική τηλεόραση, είναι να μπουν νωρίτερα κάποια χρήματα που θα… δώσουν ώθηση στις ομάδες που συμπλήρωσαν έναν χρόνο αγωνιστικής απραξίας.

Η ενημέρωση της SL2-FL

“Στο πλαίσιο της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League, το προεδρείο της Ένωσης είχε τηλεδιάσκεψη με την ΕΡΤ Α.Ε. προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία της παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και θα γίνει νέα συνάντηση εντός της εβδομάδας.”

Συμφωνήθηκε εν ολίγοις να πάρουν την επόμενη εβδομάδα την πρώτη δόση των 60 χιλιάδων (μαζί με ΦΠΑ) αυτό σημαίνει πως κάθε ομάδα θα λάβει 15 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα η ΕΡΤ θα μεταδίδει ένα ματς από κάθε αγωνιστική, πιθανότατα κάθε Δευτέρα.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τις ομάδες της Football League, οι οποίες ενημερώθηκαν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

Επίσης έγινε γνωστό ότι την προσεχή Δευτέρα θα έχουμε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος

Πλέον οι ομάδες αναμένουν από τον υπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη στις αρχές Απριλίου που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η αναδιάρθρωση, να φέρει προς ψήφιση και το αγωνιστικό πλάνο που θα ξεκαθαρίζει πόσες θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέλθουν στην ανώτερη κατηγορία. Υπάρχει επίσης η διαβεβαίωση από τη ΓΓΑ ότι θα μπει και η παράγραφος που θα αναφέρεται όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στα αγωνιστικά κριτήρια.

Στην τελική ευθεία για την σέντρα και η Καλαμάτα

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της Football League στις 28 Μαρτίου και η Καλαμάτα. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό τις προπονήσεις επιδιώκοντας να είναι 100% έτοιμη για την πρεμιέρα στη Νάξο κόντρα στη Σαντορίνη.

Το ματς θα γίνει στις 27 του μηνός, ενώ η πλειοψηφία των αγώνων της πρεμιέρας έχει προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα, 28 Μαρτίου.

Στα αγωνιστικά οι προπονήσεις συνεχίζονται δίχως προβλήματα. Μάλιστα θετικά είναι τα μηνύματα και για τους νεοαποκτηθέντες Νίκο Αναστασόπουλο (28 ετών, χαφ) και Κώστα Παναγιώτου (24 ετών, δεξιός μπακ) που όλα δείχνουν πως έχουν ενσωματωθεί πλήρως δείχνοντας καλό πρόσωπο στις προπονήσεις.

Το Σάββατο θα γίνει το οικογενειακό δίτερμα και την Κυριακή ρεπό.

Σ.Τρ.