Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για υποχρεώσεις του επόμενου εναμιση μήνα και αφορουν φορολογικέςουρες του 2022. Έως τα τέλη Φεβρουαρίου εκπνέουν οι προθεσμίες για την υποχρεώσεις ιδιοκτητών οχημάτων, φυσικών προσώπων, ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ μέχρι σήμερα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης. Ο λογαριασμός για το ποσό που πρέπει να καταβάλουν συνολικά οι φορολογούμενοι έως τον Φεβρουάριο ανέρχεται σε 8,7 δισ. ευρώ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταβληθούν οι τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ. Οι επιχειρήσεις που δεν τήρησαν τους όρους της επιστρεπτέας έως τα τέλη Ιανουαρίου πρέπει να επιστρέψουν το σύνολο του ποσού.

Απονομή σύνταξης και με χρέη προς τα Ταμεία

Οι φορολογικές δηλώσεις

Επίσης, τον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει το Taxisnet, για τις δηλώσεις του 2022, όπου φόρος θα αποπληρωθεί σε οκτώ δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στα τέλη Ιουλίου έως και τον Φεβρουάριο του 2024.  Οι φορείς και τα λογιστήρια επιχειρήσεων έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα αποστείλουν εκκαθαριστικά αποδοχών και οι τράπεζες τα στοιχεία των συναλλαγών των φορολογουμένων.  Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικές πληρωμές πρέπει να καλύπτουν το 30% του εισοδήματος, με μέγιστο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ. Όσοι δεν κατάφεραν να συλλέξουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, με βάση τη φορολογική νομοθεσία, θα κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο ίσο με το 22% των αποδείξεων που λείπουν.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.ot.gr πατώντας εδώ