Δευτέρα
5
Δεκέμβριος
TOP

Φωτιά στην Αργολίδα: Συνεχίζεται η κατάσβεση με επίγεια και εναέρια μέσα στο Κρανίδι – Εμπρησμό «βλέπει» ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στην Αργολίδα, στη φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή, Κορακιά στο Κρανίδι.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα (Canadair) και ένα ελικόπτερο (Erickson) πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς.

Πάντως η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, καθώς η φωτιά έχει πλέον διάσπαρτες μικρές εστίες, και αναμένεται να υπάρξει σύντομα πλήρης κατάσβεση.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχουν αναφορές, για πιθανή απειλή κάποιου οικισμού.

Όσον αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα, από την οποία απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι ένοικοί της, σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση των όποιων ζημιών προκλήθηκαν από την φωτιά.

Εμπρησμό καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για εμπρησμό. Συγκεκριμένα, είπε πως όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, ξέσπασαν και 2 φωτιές μέσα στο κρανίδι, με χρονική απόσταση μιας ώρας.

Αυτό όπως είπε είναι κάτι πολύ περίεργο, και κατά τη γνώμη του οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια, καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι.

Οι φωτιές αυτές – όπως είπε – εκδηλώθηκαν σε οικόπεδα, τα οποία δεν είχαν καθαριστεί όπως έπρεπε.

δείτε την συνέχεια στο ρεπορτάζ του www.newsit.gr πατώντας εδώ