Τετάρτη
22
Μάρτιος
TOP

Φουλ επίθεση το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Πώς συμπληρώνεται το “παζλ” των προσώπων στη Χαριλάου Τρικούπη – Περιοδείες Ανδρουλάκη

Με τις μηχανές στο φουλ πορεύεται για το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με στόχο τόσο την περίφημη “αυτοοργάνωση” του κόμματος, όσο και την εκ του σύννεγυς επαφή του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι πρωτοβουλίες και οι πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος θα κορυφωθούν μέχρι το συνέδριο, το οποίο όπως ανακοινώθηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Μαΐου.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκινά περιοδείες στην περιφέρεια. Σήμερα θα βρίσκεται στην Βέροια, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών στην Κουλούρα και θα μιλήσει το απόγευμα στον πολυχώρο “Ελιά”.

Οι επόμενοι σταθμοί στο πολιτικό ημερολόγιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι η μεγάλη θεματική εκδήλωση για την υγεία που αναμένεται να λάβει χώρα στις αρχές Απριλίου στην Θεσσαλονίκη και η θεματική εκδήλωση για την ενέργεια, πιθανότατα στην Δυτική Μακεδονία στα μέσα του επόμενου μήνα.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του καθηγητή και πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Χριστοδουλάκη, ως επικεφαλής στο Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία “In Social” καθώς και του Ηλία Κικίλια στην θέση του συμβούλου της κοινοβουλευτικής ομάδας επί οικονομικών θεμάτων θεωρείται ότι συμπληρώνουν το παζλ των προσώπων στην Χαριλάου Τρικούπη. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Σωτήρη Σέρμπου, αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη θέση του διπλωματικού συμβούλου του κ. Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ανακοινώθηκε και η “πολυτασική” επιτροπή ψηφοδελτίων, υπό την προεδρία του έμπειρου Βαγγέλη Αργύρη. Εκεί, πέραν του διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη, συμμετέχουν στελέχη όλων των τάσεων, όπως ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, η Πωλίνα Λάμψα από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, ο πρώην διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Οθωνας, ο συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου Άγγελος Καραχάλιος, ο Νίκος Τσούκαλης (πρώην ΔΗΜΑΡ), η Γεωργία Καζά (ΕΔΕΜ).

“Η δημοκρατική παράταξη στην όχθη των νικητών”

Η αυτό-οργάνωση ως καταλύτης της ενότητας-ανανέωσης και πολιτικής αυτονομίας είναι το πολιτικό τρίπτυχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο κ. Ανδρουλάκης όρισε το πολιτικό πλαίσιο σημειώνοντας ότι “αυτή η παράταξη με όλους μαζί θα ξαναγίνει πρωταγωνιστής και αυτό είναι εθνικό καθήκον. Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανατρέψουμε το σημερινό πολιτικό συσχετισμό, που διχάζει και καθηλώνει την ελληνική κοινωνία. (…) Μαζί ανατρέπουμε κατεστημένα. Μαζί δίνουμε την ελπίδα. Μαζί κάνουμε την κοινωνία πρωταγωνιστή. Μαζί θα νικήσουμε.Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όταν η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι στην όχθη των νικητών. Κοιτώντας την όχθη των ηττημένων της συντήρησης, της αριστεράς και της δεξιάς”.

Πηγή: thetoc.gr