Πέμπτη
25
Ιούλιος
TOP

Φυσικό αέριο: Χρονική προθεσμία από την ΕΔΕΥΕΠ για την πρώτη γεώτρηση στο Ιόνιο

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σε ό,τι αφορά τις πρώτες γεωτρήσεις για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος.

Για την ακρίβεια με απόφαση που εξέδωσε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογοναθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) καθορίζεται νέο χρονικό όριο για τη λήψη της απόφασης των μισθωτών ως προς την πρώτη ερευνητική γεώτρηση του θαλάσσιου «block 2» Βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Φυσικό αέριο: Ψαλίδι διαρκείας στην κατανάλωση από τους Ευρωπαίους

Η απόφαση

Το block 2 έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των εταιρειών «Energean – Helleniq Energy».

Στα τέλη του περασμένου Φθινοπώρου οι μισθωτές της θαλάσσιας παραχώρησης που βρίσκεται στα όρια με την ιταλική ΑΟΖ προχώρησαν σε τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Παρέκαμψαν τις δισδιάστατες προκειμένου να συντμήσουν τους χρόνους του ερευνητικού προγράμματος.

Με βάση τη σύμβαση της κοινοπραξίας με το ελληνικό δημόσιο η προθεσμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του μισθωτή στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των ερευνών λήγει στις 15 Μαρτίου του 2023.

Η Energean (operator του επενδυτικού σχήματος), ζήτησε από την ΕΔΕΥΕΠ την παράταση κατά 12 μήνες των προθεσμιών εκπλήρωσης των βασικών προθεσμιών της πρώτης φάσης του ερευνητικού προγράμματος. Κι αυτό καθώς τα τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα που συνέλεξε το σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion απαιτούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα δισδιάστατα ως προς την επεξεργασία και ανάλυση τους.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.ot.gr πατώντας εδώ