Κυριακή
23
Ιούνιος
TOP

Γ. Λαμπρόπουλος: Ενδεχόμενο δημιουργίας Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα

Η συζήτηση αποκτά και νέες διαστάσεις για το ενδιαφέρον που είχε εκφραστεί για τη δημιουργία Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα. Αυτό συζητήθηκε και στην επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη. Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σε επικοινωνία που είχα σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, συζητήσαμε για την δημιουργία Ναυτικής Ακαδημίας, που θα εκπαιδεύει στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού, στην Μπούκα της Μεσσήνης.

Όπως είναι γνωστόν, εδώ και δεκαετίες η Ένωση Εφοπλιστών, είχε αγοράσει περίπου 50 στρέμματα στην παραπάνω περιοχή και τα είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Ναυτιλίας, για την δημιουργία Ναυτικής Ακαδημίας.

Ο Υπουργός απάντησε, πως υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Υπουργείου και πρόσθεσε ότι σύντομα, μετά την ψήφιση σχετικού Νομοσχεδίου, θα υπάρξουν συζητήσεις με την Ένωση Εφοπλιστών, για το σχήμα της συνεργασίας, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος δημιουργίας και λειτουργίας της Ακαδημίας.

Ευχαρίστησα τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη και του εξέφρασα τη στήριξή μας, καθώς και όλων των φορέων της περιοχής.