TOP

Γ. Παπανδρέου στο Best: Δε θα γίνουμε δεκανίκι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε για τα μνημόνια και την πρότασή του για το ΚΙΝΑΛ (video)

Για όλους και για όλα μίλησε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best και στον Θέμη Κανελλόπουλο, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους το ζήτημα των μνημονίων, προχωρώντας και σε έναν ιδιαίτερο παραλληλισμό όλων όσα συμβαίνουν στη διάρκεια της πανδημίας με τη στάση των αντιεμβολίαστων, κάνοντας μνεία στο έλλειμμα συναίνεσης σε πολιτικό επίπεδο, που ευθύνεται και για το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών το σύστημα, όπως αποτυπώνεται στα ποσοστά των εμβολιασμών, συγκριτικά με εκείνα άλλων χώρων όπου η συναίνεση έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑ ΤΟ
ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ
ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ
ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
ΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ
ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

«Εγώ κληρονόμησα από τη ΝΔ το μεγάλο έλλειμμα, δεν το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, όπως και το διπλασιασμό του χρέους, όπως και η απάτη που έγινε, όπως προκύπτει από την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα αίτια των μνημονίων που αναφέρει ότι: ‘’η απάτη της κυβέρνησης της ΝΔ δημιούργησε αναξιοπιστία για τη χώρα και την έβαλε στα μνημόνια’’», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου που στάθηκε στο γεγονός πως δεν υπήρξε συναίνεση με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα. «…Εκεί που πονούσε ο κόσμος, πονούσα κι εγώ, έπρεπε να κάνω την καρδιά μου… πέτρα για να πάρω μερικές αποφάσεις, αλλά έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε μια δύσκολη απόφαση ή μια χειρότερη κατάσταση της πλήρους χρεοκοπίας με όλες τις συνέπειες, όπως να μην μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς στο δημόσιο και συντάξεις, να φύγουμε από το ευρώ και η δραχμή να τινασσόταν στον αέρα με τεράστιο πληθωρισμό», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, που έδωσε και τα παραδείγματα άλλων χωρών που αντιμετώπιζαν αντίστοιχες καταστάσεις όπως η Πορτογαλία, η Ολλανδία και η Κύπρος, στις οποίες όπως σημείωσε, υπήρχαν σε πολιτικό επίπεδο συναινέσεις.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ
ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως η κυβέρνηση επαναπαύτηκε, αφού δε στήριξε όπως θα έπρεπε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας πως όλη αυτή η κατάσταση, ανέδειξε κι άλλα προβλήματα και επισημαίνοντας πως υπάρχουν σαφείς, πολιτικές ευθύνες. Χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε και για την οικονομία και τις επιπτώσεις που επέφεραν τα περιοριστικά μέτρα. «Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν πολλά προβλήματα καθώς σήκωσαν το βάρος και της οικονομικής κρίσης και έχω την εντύπωση ό,τι η κυβέρνηση έχει μια πολιτική που λέει ‘’ας κλείσουν οι μικρές και ας μείνουν οι μεγάλες’’», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας πως πρακτικά πηγαίνει σε ένα «ξεκαθάρισμα» επιχειρήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο στάθηκε επικριτικά σε αδιαφανείς πρακτικές που όπως είπε ακολουθεί η κυβέρνηση και σε λογικές πελατειακού κράτους που επανέρχονται, αντιδιαστέλοντας όλα όσα είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ στην αντίθετη κατεύθυνση. Χαρακτηριστικά, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα ήταν όσα τόνισε για τη στήριξη… Ομίλων, αλλά και εκείνα που επίκεινται όπως όλα δείχνουν στο πλαίσιο της διαχείρισης μεγάλων αναπτυξιακών εργαλεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΟΥ

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, η οποία θα βασιστεί σε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τρεις βασικές προϋποθέσεις. Την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, με ένα συμμετοχικό κόμμα που θα έχει λόγο ο πολίτης, την κοινωνική αναφορά -«προτεραιότητα για ‘μας είναι να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια ο πολίτης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου- και τέλος, να απελευθερωθούν δυνάμεις με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας

Η ΕΠΟΜΕΝΗ

ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ
ΚΙΝΑΛ

Από τις αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου δε θα γινόταν να λείψει εκείνη στην επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής, την ηγεσία του οποίου διεκδικεί στις εκλογές του Δεκεμβρίου, τονίζοντας πως στο πλαίσιο της ενότητας πρέπει να γίνει σεβαστή η επιλογή των πολιτών. «Εμείς δε θα είμαστε δεκανίκι ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε ν ανατρέψουμε την πολιτική κατάσταση όπως έχει σήμερα και θα το κάνουμε με τις προτάσεις μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δώσει και το μήνυμα της επανασύνδεσης με την κοινωνία.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

O χρόνος για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα και η μάχη των υποψηφίων συνεχίζεται. Ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο πριν βρεθεί στο στούντιο της τηλεόρασης Best πραγματοποίησε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Καλαμάτα, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας και ξεκαθαρίζοντας τα περί συνεργασιών, ονομασίας και συμβόλων.