Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Στις 21 Μαΐου 2024 το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί το γεγονός ότι οι αγώνες θα ενταχθούν στο Καλεντάρι των Αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας / ΣΕΓΑΣ και στο Καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας / IAAF, επίπεδο Bronze της σειράς αγώνων World Athletics Continental Tour. Για πρώτη φορά στην Καλαμάτα θα διεξαχθούν υψηλού επιπέδου Αγώνες Αλμάτων εις Μήκος (Ανδρών, Γυναικών), με συμμετοχές δεκάδων κορυφαίων αθλητών / αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ο σκοπός της διεξαγωγής των αγώνων στην ευρύχωρη κεντρική πλατεία Β. Γεωργίου της Καλαμάτας είναι για να δοθεί η ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου να παρακολουθήσει από πολύ κοντά τα άλματα των αθλητών / αθλητριών, ενώ την ίδια στιγμή θα προβληθεί η πόλη μέσα από τα εντυπωσιακά τηλεοπτικά πλάνα και τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αναδεικνύοντας την δυναμική και την πρωτοπορία της Καλαμάτας.

Στις 20 Μαΐου 2024, θα προηγηθεί μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με τίτλο ΄΄20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑΣ΄΄ με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος  Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Η εκδήλωση έχει πολιτιστικό & αθλητικό περιεχόμενο, με κορύφωση την βράβευση ολυμπιονικών.

Πληροφορίες για τους αγώνες στην επίσημη ιστοσελίδα www.akritastivos.gr

Συνδιοργανωτές των Αγώνων είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η ΓΓΑ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το TSATOUMAS STREET LONG JUMP 2024 εκτός από τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, είναι και μια διοργάνωση αφιερωμένη στην κληρονομιά που έχει αφήσει ο Λούης Τσάτουμας στον στίβο της Ελλάδας, ο οποίος συνεχίζει να εμπνέει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον στίβο.

Λίγα λόγια για τον Λούη Τσάτουμα: Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1982 στη Μεσσήνη. Το 1999 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων ήρθε 4ος με άλμα στα 7,54μ. Δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στο Γκροσέτο με 7,74μ.  Είναι κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ στο μήκος ανδρών στον ανοιχτό στίβο με άλμα στα 8,66μ. Η μεγαλύτερή του διάκριση ήταν η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου το 2014 στην Ζυρίχη, με άλμα στα 8,15μ. Στον κλειστό στίβο και πιο συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπέρμινχαν το 2007, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με άλμα στα 8,02μ.

Μεγάλος χορηγός των Αγώνων είναι η VOLVO ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, εταιρεία που είχε στηρίξει και την περσινή διοργάνωση του Άλματος επί Κοντώ στην πλατεία Καλαμάτας.

Χορηγοί και Υποστηρικτές των Αγώνων είναι η Παγκρήτια Τράπεζα, η Ermis PrimaPack, η Castrol, η Total Energies.

Το έντυπο και ηλεκτρονικό πλάνο προβολής της διοργάνωσης έχει στόχο να αναδείξει τη σημαντικότητα διεξαγωγής υψηλού επιπέδου αγώνων ανοιχτών στο ευρύ κοινό ώστε να παρακινεί τα νέα παιδιά και τους μεγαλύτερους σε ένα πιο υγιεινό και αθλητικό τρόπο ζωής.

 

Επιχειρήσεις, ΜΜΕ και φορείς που ενδιαφέρονται να συνδεθούν και να στηρίξουν αυτή τη μοναδική διοργάνωση είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να επικοινωνήσουν εδώ:

Πρόεδρος Συλλόγου: Πέτρος Παπαδόπουλος

Τ. 6944 204 473

Ε: [email protected]

Διευθυντής Αγώνων: Λούης Τσάτουμας

Τ. 699 354 5433

Ε: [email protected]

Μάρκετινγκ Συλλόγου: Γιώργος Γκουτζιούπας

Τ: 698 338 5768

Ε: [email protected]