Τετάρτη
28
Φεβρουάριος
TOP

Γεωργιάδης: Φθηνότερο κατά 14% το «καλάθι του νοικοκυριού» σε σχέση με την πρώτη ημέρα που ίσχυσε

Για την πορεία του καλαθιού του νοικοκυριού μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως το κέρδος για κάθε νοικοκυριό ανέρχεται σε 1.004 ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας του μέτρου το καλάθι κόστιζε 125 ευρώ, ενώ οκτώ εβδομάδες μετά πλέον κοστίζει 107,5 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 14%.

«Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, οι τιμές ανέβηκαν από τον πληθωρισμό. Η άνοδος του πληθωρισμού δεν είναι αποτέλεσμα αισχροκέρδειας, οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως το καλάθι του νοικοκυριού δεν κατάφερε να σταματήσει τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, η κυβέρνηση πήρε μία σειρά μέτρων, όπως το καλάθι του νοικοκυριού, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ώστε να ενισχύσει έμμεσα τους μισθούς. «Η κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα στη μείωση φόρων. Έχουμε μειώσει 26 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Δεν μπορούμε εν μέσω πληθωρισμού να κάνουμε γενικά μέτρα μείωσης φόρων πια, δεν το επιτρέπει το Eurogroup και οι αγορές», είπε.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.iefimerida.gr πατώντας εδώ